Oppskriften
på disse eltefrie brødene som også har blitt utpekt som verdens beste,
har versert på blogger og i medier i lang tid.
Brødet
sies å ha opphav fra Sullivan Street Bakery der de la ut en film på You
Tube, som gikk som en farsott verden over og ble en hit!
Jeg er solgt, dette brødet er det beste brødet jeg noengang har bakt!!
Nå er jeg i full gang med å teste alle de andre typene eltefrie brød!
Nå er jeg i full gang med å teste alle de andre typene eltefrie brød!
Denne varianten er med revet gul cheddarost. Brødet er perfekt til høstens supper, gryter eller til en god salat.
Hjemmebaket, hva er vel bedre enn lukten av nybakt brød!
500 gram hvetemel
1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4 dl vann
180 gram revet cheddarost
Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett osten
Tilsett vannet og bland det hele sammen til en deig.
La den nå heve i bakebollen på et lunt sted på kjøkkenet natten over, i minimum 12 timer.
Sett en støpejernsgryte på rist i stekeovnen ovnen og sett ovnen på 250 grader.
Når
støpejerngryten er varm strør du solsikkekjerner eller havregryn i bunnen av gryten, så slipper brødet lettere når det er
ferdig stekt. Hell så deigen over fra bakebollen, og ned i den varme gryten. Pass på å bruk gode grytelapper, dette er meget varmt.
Stek først brødet i 30 minutter med lokket på, deretter fjernes lokket og brødet stekes i 15 minutter til, uten lokk.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar