30. september 2014

Verdens beste, også kalt eltefritt brød eller "No-kned bread" her med gul Cheddar ost

Oppskriften på disse eltefrie brødene som også har blitt utpekt som verdens beste, har versert på blogger og i medier i lang tid.
Brødet sies å ha opphav fra Sullivan Street Bakery der de la ut en film på You Tube, som gikk som en farsott verden over og ble en hit!
 



Jeg er solgt, dette brødet er det beste brødet jeg noengang har bakt!!
Nå er jeg i full gang med å teste alle de andre typene eltefrie brød!



Greia er jo at alt bare blandes og heves i 12-24 timer på kjøkkenbenken. Altså minimal innsats men det tar litt til og må planlegges dagen i forvegen.
Denne varianten er med revet gul cheddarost. Brødet er perfekt til høstens supper, gryter eller til en god salat.
Hjemmebaket, hva er vel bedre enn lukten av nybakt brød!




TIL ET BRØD TRENGER DU

500 gram hvetemel
1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4 dl vann
180 gram revet cheddarost
  

Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett osten



Tilsett vannet og bland det hele sammen til en deig.




La den nå heve i bakebollen på et lunt sted på kjøkkenet natten over, i minimum 12 timer. 
Vend så deigen en 3-4 ganger med en tresleiv og la den heve ytterlige to timer til.


Sett en støpejernsgryte på rist i stekeovnen ovnen og sett ovnen på 250 grader.
Når støpejerngryten er varm strør du solsikkekjerner eller havregryn i bunnen av gryten, så slipper brødet lettere når det er ferdig stekt. Hell så deigen over fra bakebollen, og ned i den varme gryten. Pass på å bruk gode grytelapper, dette er meget varmt.
Stek først brødet i 30 minutter med lokket på, deretter fjernes lokket og brødet stekes i 15 minutter til, uten lokk.



Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene