20. september 2014

Vårruller

Vårruller er enkelt, billig og supergodt!
Passer ypperlig til den som prøver å unngå industruell ferdigmat, som inneholder mengder med transfett, salt og tomme kalorier. Lag dobbel porsjon og legg i fryseren. Lett å ta du ut når du innimellom har behov for et raskt måltid. 
Denne porsjonen rekker til 40 vårruller og det er antallet rispapir som er i pakken. 






DU TRENGER:

2 pakker kjøttdeig a 400 gram, av svin
1 pakke Mama Sita krydderblanding, til vårruller 
1 stor løk, finhakket 
3 fedd hvitløk, finhakket 
1/2 vinterreddik, revet
50 gram grønnkål
50 gram mangold 
3 revne gulrøtter
1 spisskål, kuttet i tynne strimler (alle typer kål kan brukes)
1 pakke med vermichellinudler
5 ss soyasaus 
3 ss fiskesaus 
2 ss østersaus
1 ts salt og pepper
1 pakke med rispapir
1 egg
2 ss med olje, til pensling

Rispapir, Mama Sita krydderblanding og vermichellinudler får du i asiatiske butikker. 

Ha olje i en varm stekepanne og stek kjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter. Tilsett Mama Sita krydderblandingen, som du får kjøpt i asiatiske butikker.
Deretter freser du løk, hvitløk, vinterreddik og grønnkål til det blir mykt (ikke brunt) og blander dette med kjøttdeigen. Tilsett så revne gulrøtter og den finhakka kålen.
Glass nudlene skal bløtes i vann i fire-fem minutter. Hell de over i en sil og klipp de i mindre biter. Tilsett sammen med soyasaus, fiskesaus, østersaus, salt og pepper.


Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med egg. Gjenta med resten av flakene og fyllet. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.





Server med ris, salat og søt chilisaus eller soyasaus.


Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene