Chili krabbe er en sjømat oppskrift som kommer opprinnelig fra Singapore. Den ble til i 1950 av Singapore kokk, Cher Yam Tian med ektemannen Lim Choon Ngee. Paret kjøpte Palm Beach Seafood Restaurant på Upper East Coast Road (nær dagens East Coast Seafood Centre.) Krabbene som ofte blir brukt er kokt i en semi-tykk, søt og krydret tomat og chili basert saus. Du finner disse krabbene overalt i Singapore, på malaysisk og Singapore sjømat gateboder, kopi tiams eller restauranter. Til tross for navnet, er chili krabbe ikke en veldig krydret rett.
Min favoritt Chili Crab restaurant er Jumbo. Jumbo er Singapores hjemmelaget sjømatrestaurant som har vunnet flere priser for sin Chili Crab. Gruppen ble etablert i 1987 med sin første restaurant som ligger i den populære østkysten Seafood Centre, som er en favoritt, gruppen har i dag seks restauranter i Singapore.
DU TRENGER
4 krabber, helst rå men kokte går også greit
1 dl rapsolje til steking
2,5 dl kyllingkraft
1 egg
1 ss maisena rørt ut i 3 ss kaldt vann
1/2 ts salt
1 ts hvit pepper
1 håndfull frisk koriander
4 krabber, helst rå men kokte går også greit
1 dl rapsolje til steking
2,5 dl kyllingkraft
1 egg
1 ss maisena rørt ut i 3 ss kaldt vann
1/2 ts salt
1 ts hvit pepper
1 håndfull frisk koriander
Vask
og skyll krabbene, ta ut magesekken. Del krabbene i fire og knekk bena
og klørne for at sausen og alle de gode smakene skal trenge seg inn i
kjøttet. Varm oljen i en vok, den skal bli så varm ar det ryker av den.
Stek krabbene i oljen i omtrent 3 minutter og legg de over på
kjøkkenpapir så fettet renner av dem.
TIL SAUSEN TRENGER DU
4 ss olje
4 finhakket hvitløkbåter
1 storfinhakket løk
3 cm ingefær
2 ts bønnepasta
2-4 finhakket røde chili uten frø
2 finhakkede tomater
4 ss søt chilisaus
4 ss ketshup
1 ts sesamolje
1 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ts cayennepepper (kun om du liker det hot)
4 ss Mills potetmos, vanlig (til å tykne sausen med)
1 potte frisk koriander
1 potte frisk koriander
Tilsett olje i gryta og varm den opp til det begynner å ryke svakt av den. Tilsett så hvitløk, løk, ingefær,
bønnepasta og chili og la de putre i oljen til de er myke men ikke brune. Tilsett tomatene,
chilisaus, ketshup, sesamolje, soyasaus, sukker og cayennepepper kok
dette sammen et par minutter og tilsett så krabbene. Tilsett
kyllingkraften og kok krabbene i omtrent fem minutter på medium
varme. Tilsett Mills potetmos og smak til med salt og pepper, strø koriander over
krabbene.
Server Chili Crabs med godt brød eller kokt Basmati ris.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar