26. september 2014

Gulrotkake bakt med økologisk spelt

Den søte gulroten passer godt i kaker. Du kan også variere oppskriften med hakkede nøtter, hakket sjokolade, revet appelsinskall, rosiner eller annen tørket frukt.



Du trenger:

3 stk egg
2 dl rørsukker
100 gram smør

1ts malt kanel
2 ts bakepulver
3 dl siktet spelt

1/2 dl maisennamel
5 dl gulrot, revet
1 sitron, revet skall, ikke saften 


Pisk eggedosis av egg og sukker. 


 
Når det står og går, smelter du smøret. Avkjøl smøret før du tilsetter det i eggedosisen, og sikt inn resten av ingrediensene. Bland de forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. 
Vend så inn sitronskall og revet gulrot på samme måte.
Fyll røren i en smurt kakeform, 24 cm rund form. Stek kaken på rist på nederste rille i 30-40 minutter. Sjekk at kaken er stekt med en kakenål. Henger det kakedeig igjen på nålen må den steke litt til.



Til glasuren trenger du:

1 pakke Philadelpiaost naturell

1,5 dl creme fraiche
3 ss melis
1-2 ss presset appelsinsaft
Alt blandes sammen til en smidig og glatt krem - smør den på kaken mens den ennå er lunken. Du kan pynte med revet appelsinskall, revet sjokolade eller bær. Jeg hadde rips og solbær i fryseren fra Århus Andelsgård.
  

  Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene