Høsten er fårikåltid. Og siste torsdag i september hvert
år feires fårikålens ofisielle festdag, i regi av opplysningskontoret for kjøtt. På 1970-tallet ble
fårikålen av Nitimens lyttere kåret til Norges nasjonalrett.
Kok en stor kjele med like mye hodekål
som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.
1.5 kilo hodekål/spisskål
1.5 kilo fårikålkjøtt
4 ts hel svart pepper
2 ts salt
3 dl vann
Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene. Legg kjøttet med fettsiden ned. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.
Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og et persilledryss.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar