31. oktober 2014

Pikekyss
Små, skumle pikekyss er like enkelt å lage, som å servere. 
Lag disse søteste, skumleste, spøkekyssene til Halloween, den skumleste kvelden i året. Perfekt også som pynt/topping på en muffin eller en kake, spiselig bordpynt, eller på en kule med grøssende god iskrem… 
 
 


DU TRENGER

100 gram eggehviter
100 gram melis
100 gram sukker
rød og gul konditorfarge 

Greia er lik mengde av eggehviter, melis og sukker. Du kan doble oppskriften så mange ganger du vil, men dette blir fort 30 pikekyss, om du ikke lager de for stor.Tre ting er viktig når du skal piske marengs. Eggehvitene bør være tempererte, bollen som du pidker marengsen i må være helt ren, fri for fett og det må ikke være noe eggeplomme i eggehviten.
Pisk eggehvitene i en stålbolle med en kjøkkenmaskin til det skummer godt og de begynner å bli stive. Tilsett litt og litt sukker/melis og pisk marengsen i omtrent 10 minutter, til den er seig og helt stiv. Den skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at marengsen beveger på seg.
Tilsett noen dråper rød og gul konditorfarge, til du får ønsket farge på marengsen. Ha marengsen i en sprøytepose og trykk ut små skumle pikekyss på en bakepapirkledt stekebrett. Stek de på 100 grader i 1,5 - 2 timer. Prøv deg frem. De skal være sprø på utsiden og myke/seige inni. Tegn på både blide, triste, skumle og redde fjes og du har en vinner til den store kvelden.Oppbevares i en tett bakeboks eller et glass med lokk, og ikke alle blir spist i kveld.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene