19. april 2012

Hjemmelaget macaroni







Verdens beste kjøkkenmaskin - en råtass på kjøkkenet.

Kenwood Major Titanium ruver på kjøkkenbenken. Selve maskinen er i børstet stål, og den oser kraft og funksjonalitet. Effekten er 1200 watt og bakebollen rommer 6,7 liter. Den kommer med en masse ekstrautstyr og jeg har fått meg verdens tøffeste makaroni maker.



Det finnes knapt noe mat som er så enkel å få til å smake godt som pasta. Litt god olje, gode solmodne tomater, god parmesan, god balsamicoeddik og ferske urter så er veien kort til et utsøkt måltid.

Men pastaen er som med all mat, jo bedre råvarer du bruker jo bedre blir resultatet.






Bruk Durum Hvete og økologiske egg - det gir deg et velsmakende og utsøkt resultat.


Til omtrent en kilo deig trenger du:

  • 700 gram semolinamel eller durumhvete
  • 1 ts salt
  • 5 egg
  • 6 eggeplommer
Ha mel og salt i en tror bolle og lag en stor grop i midten. Visp sammen eggene og ha de i gropen. Bland melet og eggene godt sammen med hendene. Når den er blandet heller du den over på kjøkkenbenken og knar den godt til den blir smidig og fin. Du må jobbe fort, går det for sakte blir deigen lett for tørr og det blir vanskelig å jobbe med den.
Form deigen til en ball og den er klar til bruk.


















 Lag makaroni etter bruksanvisningen på maskinen.
Du kutter makaronien manuelt, etter ønsket lengde med en egen kutter som følger denne maskinen.



Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene