1. september 2012

Pascals franske makroner

Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han reklamerer for at Pascal baker etter ”hemmelige oppskrifter”, er han likevel villig til å avsløre oppskriften på makronene sine.


– Fargene på makronene lages med konditorfarge, det er fyllet som varierer. 
Basisen er smørkrem som jeg blander med ferdige smaksessenser fra flaske. Men det går an å trikse og mikse med selvkomponerte smaker på kjøkkenet, forteller sjefskonditor Damien Romain Fosciatti. 
Det er han som er mannen bak makronene som sendes fra Tollbudgata og rundt om kring til alle Pascals filialer i Oslo.Damien har tidligere jobbet på konditori på Champs Elysses.Der var det også makroner på plass. Makroner er veldig populært i Frankrike. Det finnes butikker der omtrent hele disken er forbeholdt disse småkakene, med opptil 30–40 forskjellige smaker. Og det er billig, så billig at folk kjøper det fremfor sjokolade, forteller Damien.Disse populære småkakene fra Frankrike er som godteri å regne, og anbefales på det sterkeste! 
Og husk: Du vet du har lykkes når makronene er sprø utenpå og seige inni.

DU TRENGER

240 g melis
140 g finmalte skåldede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg)
evt noen dråper konditorfarge eller litt kakaopulver

Ganache (smørkrem)
romtemperert smør
ønsket smak, f.eks kakaopulver, lemon curd, syltetøy uten biter, frisk fruktpuré osv
evt. sukker eller honning etter smak


SÅNN GJØR DU

Ca 40 Makroner. Forvarm stekeovnen til 140 grader.

Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle. (Jeg kjøper ferdig mandelmel )
Stivpisk eggehvitene.
Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem. 

(Jeg har kjøpt et makronbrett på Jernia til kr 39,90 )

La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter å hvile seg.De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.
La makronene hvile på en rist etter steking.
Fyll med smørkrem med ønsket smak.
For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.
Vel bekomme!

4 kommentarer:

aariho sa...

Herlige kaker! Takk for tips og oppskrift.

Evas kjøkken sa...

Bare hyggelig!

Camillascupcakes sa...

Disse må jeg prøve ut! :)

Evas kjøkken sa...

Så bra, lykke til! :)

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene