Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes.
Plommechutney smaker himmelsk til en godt moden Brie, til viltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun.
Vi fråtser jo på denne tiden i disse deilige plommene. Det er bare å få de på glass og nyte plommene til langt utover vinteren.
Det du trenger er:
2 kilo søte plommer
500 gram pærer
3 dl rosiner
3 dl rosiner
3 dl vann
3 dl Heinz Salateddik
5 dl brunt sukker
1 sjalottløk med tre nellikspirer
1 kanelstang
2 stk stjerneanis
Del plommene i to og fjern steinen. Skrell pærene, ta ut kjernehuset og del den i biter. Ha alt i en kasserolle og kok opp under omrøring og la det koke over
svak/middels varmetil væsken har kokt inn til sirupskonsistens.
Når chutneyen har fått den konsistensen du syntes den skal ha, er det
bare å helle det over på rene glass. Den holder seg 2 måneder
i kjøleskapet, men ønsker du mere enn det, tilsetter du konserveringsmiddel til slutt!
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar