14. september 2012

Plomme og Rosin Chutney




Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes.
 Plommechutney smaker himmelsk til en godt moden Brie, til viltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun.

Vi fråtser jo på denne tiden i disse deilige plommene. Det er bare å få de på glass og nyte plommene til langt utover vinteren.



Det du trenger er: 

2 kilo søte plommer
500 gram pærer
3 dl rosiner
3 dl vann
3 dl Heinz Salateddik
5 dl brunt sukker
1 sjalottløk med tre nellikspirer 
1 kanelstang
2 stk stjerneanis

Del plommene i to og fjern steinen. Skrell pærene, ta ut kjernehuset og del den i biter. Ha alt i en kasserolle og kok opp under omrøring og la det koke over svak/middels varmetil væsken har kokt inn til sirupskonsistens.

Når chutneyen har fått den konsistensen du syntes den skal ha, er det bare å helle det over på rene glass. Den holder seg 2 måneder i kjøleskapet, men ønsker du mere enn det, tilsetter du konserveringsmiddel til slutt!





 Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene