25. september 2012

Skinkesnurrer



Super enkel tirsdagsmiddag!!
Denne oppskriften fant jeg i en kokebok av Jeanette Roede. Den knabbet jeg straks, lager den titt og ofte, når jeg er på jakt etter noe enkelt og greit, som faller i smak hos både liten og stor.




Til 12 snurrer trenger du:

3 dl lunket vann
1/2 pk gjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl fin, sammalt hvete
ca: 5 dl hvetemel




Til fyll:

400 gram kokt skinke, i strimler
1 paprika kuttet i biter
2 vårløk, kuttet i biter
2 ss tomatpure
2 ss ketchup
1-2 ss vann
1 ts oregano
2 dl revet ost

Rør deigen ut i fingervarmt vann og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Kjevle deigen til en firkant, omtrent 30x40 cm. Bruk mel over og under så deigen ikke setter seg fast.

Bland sammen tomatpure, ketchup og vann og fordel blandingen utover deigen.
Forel over skinken, paprika, vårløk, ost og oregano. 
Rull deigen sammen som en pølse og del den inn i 12 biter.
Legg skinkesnurrene på et steikebrett kledd med bakepapir.
Etterhev snurrene i ca. 20 minutter og stek dem på 225 grader midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og fine.


Avkjøl skinkesnurrene på rist.






Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene