Den søte gulroten passer godt i kaker. Du kan også variere oppskriften med hakkede nøtter, hakket sjokolade, revet appelsinskall, rosiner eller annen tørket frukt.
Gulrotkake har sjelden vært bedre enn den blir med denne oppskriften.
Den er bakt med spelt, den er saftig og god og du kan spise den selv om du har intoleranse for hvete.
Du trenger:
3 stk egg
2 dl rørsukker
100 gram smeltet smør1
ts malt kanel
2 ts bakepulver
3 dl siktet spelt1
/2 dl maisennamel
5 dl reven gulrot
revet skall av en økologisk sitron, eller skrubb den godt under rennende lunket vann
3 stk egg
2 dl rørsukker
100 gram smeltet smør1
ts malt kanel
2 ts bakepulver
3 dl siktet spelt1
/2 dl maisennamel
5 dl reven gulrot
revet skall av en økologisk sitron, eller skrubb den godt under rennende lunket vann
Pisk eggedosis av egg og sukker.Ha i smeltet (avkjølt) smør og sikt inn de øvrige inngrediensene og bland de forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Vend så inn sitronskall og revet gulrot på samme måte.
Fyll røren i en smurt kakeform, denne passer til en 24 cm rund form. Stek kaken på rist på nederste rille i 30-40 minutter. Sjekk at kaken er stekt med en kakenål. Henger det kakedeig igjen på nålen må den steke litt til.
Til glasuren trenger du:
1 pakke Philadelpiaost naturell
1,5 dl creme fraiche
3 ss melis
1-2 ss presset appelsinsaft
1 pakke Philadelpiaost naturell
1,5 dl creme fraiche
3 ss melis
1-2 ss presset appelsinsaft
Alt blandes sammen til en smidig og glatt krem - smør den på kaken mens den ennå er lunken. Du kan pynte med revet appelsinskall. Jeg hadde rips og solbær i frysen fra Århus Andelsgård - det vekket gode sommer minner og smakte herlig.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar