24. april 2012

Kanel i svingen


Kanelboller, kanel i svingen, skillingsboller eller kanelsnurrer - kjært barn har mange navn. Disse lune bollene med kanel og sukker bare smelter i munnen....

Dette er oppskriften på en varmhevet grunndeig som også kan brukes til boller eller skolebrød.

 Du trenger: 
100 gram smeltet margarin
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 pakke tørrgjær
ca: 8 dl hvetemel

Smelt smøret og hell oppi melken. Tilsett sukker og kardemmomme og rør til sukkeret er nesten helt oppløst. Tilsett så mesteparten av melet med tørrgjæren og rør deigen sammen men ikke mere, den skal ikke bli seig. Vi vil ha en ganske løs deig. Sett den til heving et lunt sted med plast over og hev til dobbel størelse.

I mellomtiden smelter du 3 ss med smør og tilsetter 2 ts kanel og 3 ss med sukker.

Hell så deigen ut over kjøkkenbenken og form den til en pølse. Kjevle pølsen til den er omtrent 20 cm høy og 30 cm bred. Smør på smøret med kanel og sukker og rull deigen sammen igjen til en pølse. Med en skarp kviv deler du deigen i 8 stykker og legger dem over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg et klede over og la de heve en gang til til nesten dobbel størrelse.




Pensle de med egg eller lunken melk, stek de midt i ovnen i 10-12 minutter ved 240 grader.

Oppskriften kan både dobles og triples.


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene