1. september 2014

Naan


Naan er et tradisjonelt indisk brød som er obligatorisk til all indisk mat. 
Her hos lager vi det ganske ofle, til det meste. Jeg lager det gjerne til gryter, supper, kebab, også som pitabrød, men det er en del tynnere enn det som du kjøper ferdig.
Naan - er et brød som er både mykt, sprøtt og seigt, alt på en gang.



TIL 12 BRØD TRENGER DU

4 ss lunken melk
2 ss tørrgjær
2 ss sukker

450 gram hvetemel

1/2 ss salt
1 ss bakepulver

1 1/2 dl melk
1 1/2 dl yoghurt naturell
1 vispet egg
2 ss smør

Ekstra mel til utbaking

Til pensling etter de er stekt,
150 gram smør/olje
Koriander (kan utelates)


FREMGANGSMÅTE

Rør sammen melk, sukker og tørrgjær i en skål. La det stå på et lunt sted til det begynner å skumme. I mellomtiden blander du mel, salt og bakepulver, i en bakebolle og tilsetter et pisket egg, melk, yoghurt, smør og til slutt gjærblandingen. Elt det sammen for hånd eller i maskin. Bruker du håndkraft må deigen eltes 10 minutter, i maskin rekker det med 5 minutter. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.


Når deigen er hevet, triller du den ut og deler den opp i tolv emner som du ruller til små baller.



Kjevle de så ut, til små naanbrød. Bruk hvetemel under og over, kjevle de så tynne som du klarer.




Stek de 3-4 stykker om gangen under grillen i 3-3 minutter, følg med, de blir fort brent. Pensle de med smør/olje når de er varme. Oppbevar de i et bakeklede, sånn at de holder seg myke og gode. Blir de harde kan du varme de forsiktig litt i mikroovn.

Vel bekomme!























Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene