Vi feirer den vakre høsten, med deilige, syndige, vakre, lune hveteboller fylt med vaniljekrem og plommer. Plommene smaker alltid best når du spiser de rett fra treet men de er fantastiske til så mange andre ting også. Fruktkjøttet på plommen er saftig og aromatisk, og passer derfor perfekt som fyll til boller.
Til 20 boller trenger du:
100 gram smør
5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
700 gram hvetemel
1 pk tørrgjær
1 pk tine vaniljekrem
1 dl plommesyltetøy
10 plommer
melis
Hell deigen over på kjøkkenbenken og trill den ut til en lang pølse, som du deler opp i 20 emner.
Legg 1 ss vaniljekrem, 1 ts plommesyltetøy og noen biter plomme oppå bollen.
Oppskrift på plommesyltetøy finner du forøvrig her http://evarinker.blogspot.no/search/label/Plommesyltet%C3%B8y
Til 20 boller trenger du:
100 gram smør
5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
700 gram hvetemel
1 pk tørrgjær
1 pk tine vaniljekrem
1 dl plommesyltetøy
10 plommer
melis
Smelt
smøret i en kaserolle og tilsett melken. Når melken er fingervarm,
rundt 38 grader heller du den over i bollen til kjøkkenmaskinen.
Tilsett sukker, kardemomme, 3/4 av hvetemelet og gjæren, kjør maskinen på medium hastighet til alt er godt blandet.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Tilsett sukker, kardemomme, 3/4 av hvetemelet og gjæren, kjør maskinen på medium hastighet til alt er godt blandet.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Hell deigen over på kjøkkenbenken og trill den ut til en lang pølse, som du deler opp i 20 emner.
Legg 1 ss vaniljekrem, 1 ts plommesyltetøy og noen biter plomme oppå bollen.
Oppskrift på plommesyltetøy finner du forøvrig her http://evarinker.blogspot.no/search/label/Plommesyltet%C3%B8y
Sett brettet med bollene på et lunt sted med et klede over til heving i 30 minutter.
Stek bollene i 10-12 minutter, på midterste rille, ved 200 grader til bollene er gyldne.
Stek bollene i 10-12 minutter, på midterste rille, ved 200 grader til bollene er gyldne.
Avkjøl bollene på en rist, strø de lett med melis.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar