2. september 2014

Gulasj

Gulasj er en mellomting mellom en suppe og en gryterett og er regnet som Ungarns nasjonalrett. Navnets egentlige betydning er, gjetermat og består av finskåret oksekjøtt i krydret saus med sesongens grønnsaker.






DU TRENGER

800 g høyrygg av storfe eller annet grytekjøtt, i terninger ca. 2 x 2 cm
2 gule løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket
2 røde paprika, strimlet
2 ss paprikapulver
4 ss tomatpure
1 liter kjøttkraft, boljong eller fond, blandet ut etter anvisningen på pakken
3 poteter, i terninger

1 gulrot, i skiver  
1/2 knutekål, i terninger
1/2 blomkål, i skiver
1/2 brokkoli, i skiver

olje til steking
salt og pepper



Løk, kjøtt og hvitløk, freses i en kjele med 2ss olje. Tilsett tomatpure, paprika, paprikapulver og fres det med i omtrent ett minutt, og tilsett så kraften. Kok suppen under lokk i omtrent en halv time til kjøttet er nesten mørt. Smak deg frem.
Så tilsetter du poteter, gulrøtter og knutekål og koker suppen i 30 minutter. Tilsett blomkål og brokkoli når det er 10 minutter igjen av koketiden.Smak deg frem med salt og pepper og server suppen med godt nystekt brød og gjerne en pesto til.



Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene