Dette
er Clotildes oppskrift på sine franske scones - de smaker himmelsk og er
perfekt til en sein frokost. Clotilde er den franske bloggeren bak
Chocolate & Zucchini, absolutt en av mine favoritter.
Hva er vel bedre en lukten av nybakt, en søndag morgen!
DU TRENGER
215 gram hvetemel
30 gram sukker (to store spiseskjeer)
1 ts bakepulver
1 klype salt
30 gram smør, kaldt (to spiseskjeer)
1,25 dl yoghurt naturell
2 ss melk
3 ss nøtter, hakket
1 ts sitronskall, revet
Dette blir 8 små scones
Klapp deigen ganske flat og rund, omtrent 3cm tykk og del opp i åtte stykker med en kniv. Legg dem på bakepapiret med litt mellomrom så de kan utvide seg. Stek dem i 15 minutter til de er gylne.
Server de varme med forskjellig pålegg, som rømme, pisket krem, smør, syltetøy, honning, lønnesirup...
Velbekomme!
Hva er vel bedre en lukten av nybakt, en søndag morgen!
DU TRENGER
215 gram hvetemel
30 gram sukker (to store spiseskjeer)
1 ts bakepulver
1 klype salt
30 gram smør, kaldt (to spiseskjeer)
1,25 dl yoghurt naturell
2 ss melk
3 ss nøtter, hakket
1 ts sitronskall, revet
Dette blir 8 små scones
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg bakepapir på et bakebrett.
Bland mel, sukker, bakepulver og salt I en mellomstor bolle.
Skjær smøret i terninger og bland det inn i de tørre ingrediensene med
en gaffel til du ikke lenger kan se non klumper av smør. Ha i yoghurt,
melk og det du vil av nøtter, frukt etc. Bland til deigen blir en stor
ball. Gjør dette så raskt du kan - om du knar for mye blir sconesene
harde.
Klapp deigen ganske flat og rund, omtrent 3cm tykk og del opp i åtte stykker med en kniv. Legg dem på bakepapiret med litt mellomrom så de kan utvide seg. Stek dem i 15 minutter til de er gylne.
Server de varme med forskjellig pålegg, som rømme, pisket krem, smør, syltetøy, honning, lønnesirup...
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar