15. august 2011

Pascals ovnstekte poteter




Jeg lar mesteparten av skallet være med for å holde litt igjen på næringsstoffene – og dessuten synes jeg de ser bedre ut slik og teksturen blir bedre. Siden jeg kom over denne oppskriften har jeg laget potetene 9-10 ganger. Jeg bruker olivenolje og forskjellige potettyper. Og hver gang med supre resultater. Oppskriften er også kjekk fordi du kan gjøre unna kokingen på forhånd, før gjestene kommer.Og så setter du dem inn i den varme ovnen når det ringer på døra.
Jeg har servert dem til andebryst, hel grillet fylt kylling men de passer supert til alle typer grillet fisk eller kjøtt.







1,2 kg poteter
2 ss olivenoljeolje 
Maldonsalt

Forvarm ovnen til 210 grader.
Skrubb potetenen skikkelig og skrell dem litt slik at de får et ruglete mønster, la også mesteparten av skallet være på. I poteten ligger mesteparten av vitaminene rett under skallet og nypoteten har et veldig tynt skall som er helt greit å spise. Del potetene i like biter, på størrelse med munnfuller. Ha dem i en kjele og dekk med kaldt vann. Ha i et teskje salt. Kok dem under lokk og la det syde i fem minutter.Når vannet koker, ha olivenolje i en dyp langpanne. Sett den i ovnen slik at fett og langpanna varmes opp. Etter at potetene har kokt i fem minutter, hell av kokevannet, tørk av potetene - de er ikke gjennomkokt - og ha dem tilbake i kjelen. Ha på et lokk. Bruk grytekluter og hold lokket tett mens du rister skikkelig i noen sekunder til overflaten på potetene ikke er glatt. Dette vil gjøre overflaten sprø.Ta ut langpanna. Ha i potetene i, strø over salt og vend godt slik at potetene dekkes med olivenolje. Bak i ovnen i 25-30 minutter. Vend på potetene omtrent halveis. Kjenn etter om de er ferdig. De skal være gylne og sprø. 

Server straks.





Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene