23. oktober 2014

Skinke og makaronigrateng


Sunn og hjemmelaget hverdagsmat for liten og stor. Lag dobbel porsjon og sett den ene i fryseren så har du en middag i neste uke også! Gratengen her er laget med kokt skinke men du kan også bruke kylling, laks eller pølser, og bruk de grønnsakene du liker best.
     



DU TRENGER

2 dl makaroni, bruk tørket makaroni eller lag selv. Oppskrift følger lenger ned
3 ss margarin
3 ss hvetemel
4 dl melk
1 terning kjøttbuljong/grønnsakbuljong
1 egg
400 g kokt skinke
1 liten pose med ferske brokkolibuketter, blomkålbuketter og gulrot. Kokt et par minutter lettsaltet vann.
1 dl revet ost, cheddar med den litt skarpe smaken passer ypperlig
1/2 ts salt
1/4 ts pepper


SLIK GJØR DU

Kok makaronien som anvist på pakken. Skjær skinke i strimler og purre i ringer.
Smelt margarin i en kasserolle og spe med melken. Kok opp sausen og rør godt. Bland inn egget, skinken, purren, grønnsakene og halvparten av osten. 
Smak til med salt og pepper.
Ha makaronien sammen med sausen og hell blandingen i en smurt, ildfast form. Dryss resten av osten over.
Stek gratengen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 30 minutter.
  
 
Server gratengen med en god salat ved siden av.

HJEMMELAGET MAKARONI





  


 

Verdens beste kjøkkenmaskin - en råtass på kjøkkenet. Kenwood Major Titanium ruver på kjøkkenbenken. Selve maskinen er i børstet stål, og den oser kraft og funksjonalitet. Effekten er 1200 watt og bakebollen rommer 6,7 liter, og den kommer med all verden av ekstrautstyr.


Det finnes knapt noe mat som er så enkel å få til å smake godt som pasta. 
Litt god olje, gode solmodne tomater, god parmesan, god balsamicoeddik og ferske urter så er veien kort til et utsøkt måltid. Pasta er som med all mat, jo bedre råvarer du bruker jo bedre blir resultatet.

Jeg bruker dette melet og økologiske egg - det gir deg et velsmakende og utsøkt resultat.


DU TRENGER

700 gram semolinamel eller durumhvete
1 ts salt
5 egg
6 eggeplommer

Ha mel og salt i en tror bolle og lag en stor grop i midten. Visp sammen eggene og ha de i gropen. Bland melet og eggene godt sammen med hendene. Når den er blandet heller du den over på kjøkkenbenken og knar den godt til den blir smidig og fin. Du må jobbe fort, går det for sakte blir deigen lett for tørr og det blir vanskelig å jobbe med den.
Form deigen til en ball og den er klar til bruk.
 

Lag makaroni etter bruksanvisningen på maskinen. Du kutter makaronien manuelt, etter ønsket lengde med en egen kutter som følger denne maskinen.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene