Det er lov å si at norske epler er i særklasse og at vi derfor bør nyte eplehøsten til det fulle. Hva med å invitere venner på en nybakt eplekake?
Denne oppskriften vant oppskrifskonkuransen under matfestivalen i Ålesund.
Kaken er myk og deilig med en nydelig sødme. Aldri, noengang har jeg laget en bedre eplekake enn denne. Det er ikke mer å si!
Du trenger:
100 gram margarin
1 1/2 dl sukker
1 stort egg
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
4 store epler (gjerne syrlige) delt opp i båter
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget og pisk videre, bland så inn det tørre.
Smør formen og fordel deigen i springformen med en slikkepott.
Legg så i eplebåtene.
Til fyll trenger du:
1 egg
1/2 dl sukker
1/4 liter seterrømme
2 ts vaniljesukker
Lag eggedosis av egg og sukker og tilsett rømmen og vaniljesukkeret.
Rør til du får en klumpfri røre og fordel røren over eplebåtene med en slikkepott.
Rør til du får en klumpfri røre og fordel røren over eplebåtene med en slikkepott.
Stek kaken på 180 grader i ca 30 minutter.
Kaken skal være gyllen og fast.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar