1. oktober 2014

Zucchini kaker

Squash, eller Zucchini tilhører samme familie som agurk og gresskar. Den vanligste sorten har en mørkegrønn farge, men det finnes også gul squash.
Smaken er den samme uansett farge. 



Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak. 
Det fine med squash er at den tar opp smaken fra andre ingredienser i maten.


Den er svært allsidig og kan tilberedes og kuttes i alle former – rå i salat, grillet eller stekt til kjøtt og fisk, gratinert, i wok og som "ratatouille"

Vi er kommet til den tiden på året som er kritisk for Zucchini ute på gårdene med fare for nattefrost. Da er det på tide å høste og lage disse deilige Zucchinikakene. 
Zucchini egner seg også til å fryses om du har store mengder. Det beste da er å rine den først og legge den i fryseposer og klemme ut luften. Da er de greie å stable og lette å ta ut å bruke.





Zucchini egner seg også til å fryses om du har store mengder. Det beste da er å rine den først og legge den i fryseposer og klemme ut luften. Da er de greie å stable og lette å ta ut å bruke.



Dette er en av mine favorittoppskrifter på Zucchini.De er lette, sprø, mager og perfekt som en lunsjrett eller en sen kveldsrett. Jeg fryser en del når tilgangen er der, og benytter de til hjemmealene Zucchinikaker, både titt og ofte.


ZucchiniKaker

2 medium store Zucchini, raspet
1 stor potet, raspet
1 stor løk, finhakket
2 egg, pisket lett i en bolle
1 dl hvetemel
2 ts salt
1/2 ts pepper
solsikkeolje

Riv zucchini, ha den i et dørslag. Legg plast på toppen og gi den en kilo i vekt oppå sånn at mesteparten av vesken blir klemt ut. 




La den stå i omtrent 20 minutter og renne av seg. I mellomtiden har du resten av ingrediensene i en bolle og tilsetter zucchini til slutt.
Varm olje i en stekepanne til litt over middels varm. 
Kakene skal stekes ganske hardt da blir de sprø og fine. Stek de i fire-fem minutter på begge sider, det går tre av gangen i en stekepanne.
Hold de varm i ovnen til alle er ferdig.
Jeg liker de best duppet i lettrømme med gressløk i men også wasabirømme smaker kjempebra til Zucchini kaker.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene