28. oktober 2014

Trippel Sjokolade CupCakes

Når ikke en sjokolade er nok, er heller ikke to nok, da blir det tre!
Deilige sjokolade CupCakes med sjokoladekrem.

 


 DU TRENGER, TIL 12 STK
75 gram smeltet smør
25 gram rapsolje 
5 dl kefir/tjukkmelk
325 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
2 ss kakaopulver 
250 gram hvitt sukker

Smelt smør i en kjele, tilsett rapsolje og kefir. Jeg bruker økologisk tjukkmelk fra Røros. Beste maten får du ved å bruke de aller beste råvarene.

   


Sikt melet og tilsett bakepulver, natron, kakaopulver og sukker. 
I kjøkkenmaskinen har du melblandingen og kefirblandingen og visp det opp i ca et minutt, på medium styrke. 
Stopp maskinen og skrap opp fra bunnen og sidene med en slikkepott. 
Sett så maskinen på medium- til sterk styrke i ett minutt.


 
 

Fordel deigen over i muffinsformene, i et muffinsbrett, 3/4 dels fullt. 
Strø gjerne litt finhakket sjokolade over og stek muffinsene i 16-20 minutter, på 180 grader.


Ta de ut av ovnen, la de stå i muffinsbrettet noen minutter før du velver dem over på en rist, til avkjøling.


SJOKOLADEKREM

5 dl fløte
227 gram kokesjokolade
1 ts vaniljeessens eller 2 ts vaniljesukker

Ha fløten i en kasserolle og varm den opp, den skal ikke koke.
Brekk sjokoladen opp og ha den i en kjøkkenmaskin, tilsett den varme fløten og pisk til sjokoladen har løst seg opp. Avkjøl til den er kald i et vannbad. Ha i kjøkkenmaskinen, pisk til krem.



 Pynt CupCakene med kremen og dekorer med det du har, eller det du liker.


 



 Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene