13. april 2013

Pavlova






Pavlova er en superenkel kake å lage, som alle kan få til. 

Den ser fantastisk ut og den smelter på tungen, en suksess i hvert selskap.

Heldigvis så står den seg ikke over natten men må spises samme dag. Heldig for meg for denne kan jeg spise syv dager i uken.







Til marengsbunnen trenger du:

4 stk eggehviter
1/4 ts salt
250 gram sukker
2 ts maizena
1 ts epleeddik eller bringebæreddik

Pisk først eggehvitene med saltet til det begynner å tykne. Tilsett så sukkeret, litt av gangen og pisk til eggehvitene er helt stive. Ikke visp for lenge, da risikerer du at massen kan bli kornete.
Vend inn maizena og eddik forsiktig med en slikkepott.
Tegn en sirkel på et matpapir som er 22 eller 24 cm i diameter. Du kan også velge å lage seks små kaker på 8-10 cm. Fordel madden inne i sirkelen og form den til en kake. Den skal være 2-3 cm høy.

Stek kakebunnen i en time på 160 grader til den er gyllen i fargen. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i ovnen til den er avkjølt.
Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et kakefat. Den er ganske sprø og må håndteres med varsomhet.

















Til fyll:

1 pakke ferdig Tine vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
ca: 300-400 gram med friske bær. Jeg valgte blåbær, jordbær og bringebær.

Begynn med å dele opp jordbærene i skiver. Siden dette er belgiske jordbær valgte jeg å gi de et lett dryss med siktet melis men det er jo smak og behag.

Leg først el lag med eggekrem på kaken. Så et lag med fløtekrem som er pisket av fløte og sukker. På toppen fordeler du bærene og vips så er kaken ferdig.









Vel bekomme!













Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene