24. oktober 2014

Kylling suppe med smak av Thai

Dette er en absolutt favoritt. 
Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Asia på en helt vanlig hverdag. 
Den tar 20 minutter å lage og smaker himmelsk på en sur høstkveld!




DETTE TRENGER DU

3 ss solsikke eller annen nøytral olje
4 kyllingbryst fileter i strimler
2 cm ingefær
4 ts rød curry-pasta
2 ts hvitløkpasta
1 liter vann
1 boks kokosmelk
1 liten boks mat-fløte
2 terninger kyllingbuljong
1/2 squash
1 stk gulrot
1/2 pakke sukkererter
1 rød søt paprika
1 ts maldonsalt
saften av en lime

Tilsett oljen i en stor vid jerngryte eller stekepanne. Skru på full varme, og jobb fort! Tilsett strimlene av kyllingfilet i den varme gryta, sammen med raspet ingefær, hvitløk og curry-pasta.

La det steke i to-tre minutter, tilsett vann, kokosmelk, matfløte og kyllingbuljong. Kok suppen i 10 minutter til, tilsett alle grønnsakene hakket i spisestore biter. Smak til med salt og saften av en lime.

    

Strø over hakket koriander eller bladpersille ved servering, server gjerne med et godt brød til.

Vel bekomme!






Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene