19. august 2011

Langtidshevet Landbrød

Inspirert av den kjente New York bakeren Jim Lahey har jeg  begynt å eksprimentere med disse nydelige bakverkene. Dette brødet trenger ikke eltes. Her bruker vi mye veske og lite gjær og lar tiden gjøre jobben for oss. Brødet skal stekes i form i ovnen, jeg brukte min gamle leirgryte og resultatet var nærmest perfekt!




Oppskriften:
  • 400 gram hvetemel
  • 190 gram siktet rugmel
  • 10 gram salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 4,5 dl kaldt vann
  • 0,5 dl olivenolje
Bland sammen mel , salt og gjær i en bakebolle og rør så inn resten av ingrediensene til en løs seig masse. Dekk bollen til med en plastpose og la brødet stå på kjøkkenbenken å heve i ca: 20 timer.
Hell så deigen ut på et melet bakepapir og brett kantene på brødet inn mot midten med en bakespade til du får et rundt melet brød. Snu brødet og legg det tilbake i bakebollen med brettekanten opp og hev i omtrent to timer til..

Bruker du en leirgryte sånn som jeg gjorde så må den ligge et par timer i bløt før du bruker den.
Når det er en halv time igjen av hevetiden så setter du leirgryten inn i stekeovnen og stiller den inn på 250 grader, og lar den stå det til brødet er ferdig hevet.
Ta så gryten ut av ovnen og hell deigen over i gryten, sett på lokket og sett den tilbake i ovnen. Stek en halv time og skru så ned temperaturen til 220 grader og stek i 20 minutter til så er brødet ferdig og du kan ta formen ut av ovnen. La brødet kjøle seg ned litt i formen før du velver den ut og legger den på en rist.












Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene