16. august 2011

Blåbærkake


Blåbær var tradisjonelt ettertraktet til safting og sylting, og spilte i tidligere tider en viktig rolle i matauken. Næringsverdien var lenge anslått som moderat, men nyere forskning har avdekket at bærene er meget rike på antioksidanter, så glem tabeletter med antioksidanter og spis heller min blåbærkake. Blåbær inneholder også godt med vitamin c i tillegg jern og magnesium. Blåbær er også kalt "Skogens gull"



DU TRENGER

200 gram hvetemel
1/4 ts salt
2 ts bakepulver
115 gram smør
200 g sukker
3 stk egg
1 putt creme fraiche
2 ts vaniljesukker
500 g blåbær, du kan også bruke frosne
50 g brunt sukker

SLIK GJØR DU

I en bolle, sikt inn mel, bakepulver og salt og sett til side.
Kjør temperert smør og sukker i kjøkkemaskinen til det blir hvitt og lufting.
Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg, du kan også tilsette 1 ss av melblandingen mellom eggene.
Tilsett så creme frache og vanilje og bland igjen. 
Til slutt ha i resten melblandingen og bland forsiktig til det har blitt en jevn blanding.

Smør en rund kakeform og ha i halvpartan av kakedeigen i formen. 
Hell over halvparten av bærene. Ha resten av deigen og ha resten av bærene på toppen og strø over det brune sukkeret.
 For å unngå at blåbærene faller til bunns i kaken kan du riste litt hvetemel over de.

Stek blåbærkaken i en time på 180 grader., til toppen er gyllen. 
Om du stikker inn en bakepinne så skal den være ren når du tar den ut.  
La blåbærkaken avkjøles på rist og den stå i ti minutter i formen før du tar av sidene på kakeformen.

Blåbærkaken kan godt spises lunken og passer supergodt med både iskrem eller fløtekrem som tilbehør.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene