SLIK GJØR DU
I en bolle, sikt inn mel, bakepulver og salt og sett til side.
Kjør temperert smør og sukker i kjøkkemaskinen til det
blir hvitt og lufting.
Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg, du kan også tilsette 1 ss av melblandingen mellom eggene.
Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg, du kan også tilsette 1 ss av melblandingen mellom eggene.
Tilsett så creme frache og vanilje og bland igjen.
Til slutt ha i resten melblandingen og bland forsiktig til det har blitt en jevn blanding.
Smør en rund kakeform og ha i halvpartan av kakedeigen i formen.
Hell over halvparten av
bærene. Ha resten av deigen og ha resten av bærene på toppen
og strø over det brune sukkeret.
For å unngå at blåbærene faller til bunns i kaken kan du riste litt hvetemel over de.
Stek blåbærkaken i en time på 180 grader., til toppen er gyllen.
Om du stikker inn en bakepinne så skal den være ren når du tar den ut.
La blåbærkaken avkjøles på rist og den stå i ti minutter i
formen før du tar av sidene på kakeformen.
Blåbærkaken kan godt spises lunken og passer supergodt med både iskrem eller fløtekrem som tilbehør.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar