Blåbær er supermat! Den er på topp 10-listen over de mest
antioksidantrike matvarene.
Vi kan holde oss friske og antagelig yngre
ved å spise rikelig med bær.
Spis derfor rikelig med blåbær nå når det er sesong!
OPPSKRIFT
4 egg
2 dl hvitt sukker
1 ts bakepulver
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk kakao
4 egg
2 dl hvitt sukker
1 ts bakepulver
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk kakao
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen resten av ingrediensene, sikt og rør melblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell røra på en bakeplate dekket med bakepapir og stek i forvarmet ovn på 225 grader i 8-9 minutter.
Når kaken er stekt velver du den over på et nytt bakepapir dekket med hvitt sukker og lar den ligge der å kjøle seg av.
Kremen
2 dl kremfløte
1 ss hvitt sukker
1 pakke Tine vaniljekrem
3 dl blåbær
hvit sjokolade
2 dl kremfløte
1 ss hvitt sukker
1 pakke Tine vaniljekrem
3 dl blåbær
hvit sjokolade
Pisk fløten og sukkeret til krem, tilsett vaniljekremen og bland lett.
Del kaken i to og legg den ene delen over på et kakefat. Ha på halvparten av kremen og strø 2 dl blåbær oppå. Legg på den andre halvdelen og ha på resten av kremen og blåbørene oppå. Rasp litt hvit sjokolade over til slutt.
Denne kaken smaker også himmelsk med bringebær.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar