21. juni 2015
19. juni 2015
Supergodt og eltefritt foccacia
Superenkelt, supergodt og akk så smakfullt.
Mesteparten av min bakst nå baserer seg på den eltefrie metoden. Metoden gir brød med fantastisk konsistens og smak, enklere kan det ikke bli å bake brød. Du trenger heller ingen kjøkkenmaskin, så det er perfekt å lage både på hytta og i båten, hvor matlagingen er forholdsvis enkel, for de fleste av oss.
Det er god timing å lage deigen på kvelden dagen i forveien, sånn at brødet for hevet seg nok.
Mesteparten av min bakst nå baserer seg på den eltefrie metoden. Metoden gir brød med fantastisk konsistens og smak, enklere kan det ikke bli å bake brød. Du trenger heller ingen kjøkkenmaskin, så det er perfekt å lage både på hytta og i båten, hvor matlagingen er forholdsvis enkel, for de fleste av oss.
Det er god timing å lage deigen på kvelden dagen i forveien, sånn at brødet for hevet seg nok.
23. april 2015
4. mars 2015
Sjokoladepletter, eller antioksidantbomber som jeg kaller dem.
Ut på tur aldri sur!
Vi nordmenn elsker å gå på tur og tenne bål. Uavhengig av årstider eller vær så pakker vi sekken og vandrer ut i vår vakre natur. I skogen, på fjellet eller langs sjøen – vi har alle våre favoritter
Når man er ute på tur så er det viktig å ha med seg litt energi. Denne gang snakker vi om disse superspreke antioksidantbombene.
Rødbetkake med sjokoladekrem
Alle oppskrifter har en historie
sies det. Dette var opprinnelig min svigerinne sin supergode gulrotkake,
som jeg har tilpasset rødbeter, byttet ut valnøtter med pecannøtter og
osteglasuren med en mild sjokolamekrem. Den smakte simpelten helt
fantastisk. Syren i rødbetene kler både kanelen og sjokoladekremen.
21. januar 2015
Verdens enkleste og deiligste, hjemmebakte brød med gulrot!
Brød har til alle tider vært grunnstammen i all føde, og symbolisert med selve livet. Kunnskapen om brødbaking er veldig gammel, mange tusen år.
Bakingen har blitt en luksus få tar seg tid til. På grunn av tidsnød kjøpes de fleste brødene i butikken, men hva er bedre enn hjemmebakt brød og deilige dufter av nystekt brød som bres seg i huset?
Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød.
20. januar 2015
16. januar 2015
Evas Sataykylling
Satayspyd
er renskåret kylling eller svinekjøtt som marineres i en blanding av
soyasaus, koriander og kokosmelk. Grilles kun kort tid og smaker
fortreffelig.
Bruk
grillspydene som en del av en grillbuffet, som tapas, til
koldtbordet eller som grillsnacks mens du venter på hovedretten, eller helt alene med en digg saus og en god salat!
De kan godt forberedes dagen i forveien og marineres over natten. Det gjør de bare ekstra smakfulle og møre.
15. januar 2015
14. januar 2015
8. januar 2015
Thai vårrull
Det
var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage
vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og lyst så
har jeg kreert mine egne oppskrifter på disse små delikatessene.
Hos
oss, spises vårrullene stort sett med kokt basmatiris, rikelig med
fersk coriander,salat med peanøtter, søt chilisaus, soya saus, eller ja
takk, begge deler!
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Norges beste eplekake, med rørosrømme.
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...
De mest populære innleggene
-
Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og l...
-
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å...
-
Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han re...
-
Sommeren i Norge har i år vært et trist kapittel. Jeg kan vel trygt si at vi har regnet bort. På østlandet har det vært like vått ...
-
Pavlova er en superenkel kake å lage, som alle kan få til. Den ser fantastisk ut og den smelter på tungen, en suksess i hvert se...
-
Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig næring...
-
I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om je...