21. januar 2015

Verdens enkleste og deiligste, hjemmebakte brød med gulrot!



Brød har til alle tider vært grunnstammen i all føde, og symbolisert med selve livet. Kunnskapen om brødbaking er veldig gammel, mange tusen år.
Bakingen har blitt en luksus få tar seg tid til. På grunn av tidsnød kjøpes de fleste brødene i butikken, men hva er bedre enn hjemmebakt brød og deilige dufter av nystekt brød som bres seg i huset?
Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. 



 
TIL TO BRØD TRENGER DU

6 dl lunket vann
6 dl hvetemel
120 gram fin sammalt hvete
120 gram grov sammalt hvete
60 gram havregryn
2 ts chiafrø (om du har)
2 ts sirup
1 ts salt
1 pakke tørrgjær
150 gram revet gulrot 

Bland alle ingrediensene i en bakebolle unntatt den raspa gulrota. Kjør deigen i 4 minutter med eltekrok på lav hastighet. Øk så hastigheten og kjør videre i 4-5 minutter til. Elt inn gulrot på sakte fart til den er jevnt fordelt i deigen og deigen er smidig og glatt.

La deigen hvile i 1,5 time. 
Pensle to brødformer med olje og strø litt mel inni forma, på den måten slipper du at brødet sitter fast når det er ferdig stekt.  
Etterhev til dobbel størrelse og stek brødene på nederste rille i ovnen i 45 minutter. 

      
Velv brødene ut av formen og avkjøl på rist.   


 Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene