16. januar 2015

Evas Sataykylling

Satayspyd er renskåret kylling eller svinekjøtt som marineres i en blanding av soyasaus, koriander og kokosmelk. Grilles kun kort tid og smaker fortreffelig.
Bruk grillspydene som en del av en grillbuffet, som tapas, til koldtbordet eller som grillsnacks mens du venter på hovedretten, eller helt alene med en digg saus og en god salat!
De kan godt forberedes dagen i forveien og marineres over natten. Det gjør de bare ekstra smakfulle og møre.



MARINADE

2 ss rød karripasta
2 ss soyasaus
2 dl kokosmelk
1 ss sitronsaft
2 ss frisk hakket koriander
1 ss sesamfrø
1/2 ts salt
1 ts sukker
600 gram renskåret kylling eller svinekjøtt

Bland alle ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet i 2-3 timer, eller natten over i kjøleskap.
Tre det så på grillpinner som har lagt i vann i 30 minutter, om du skal grille satayspydene.


PEANØTTSAUS

2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
3 ss brunt sukker
4 ss økologisk peanøttsmør
2 ss hakkede peanøtter
2 ss tamarindsaus

Kok opp karripasta og kokosmelk og la det småputre i 10 minutter før du tilsetter resten og lar det putre et par minutter til.
Smak den til, så er den ferdig.



Server med en sommerlig salat 


Og noen sommerlige drinker i glassene.


Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene