Satayspyd
er renskåret kylling eller svinekjøtt som marineres i en blanding av
soyasaus, koriander og kokosmelk. Grilles kun kort tid og smaker
fortreffelig.
Bruk
grillspydene som en del av en grillbuffet, som tapas, til
koldtbordet eller som grillsnacks mens du venter på hovedretten, eller helt alene med en digg saus og en god salat!
De kan godt forberedes dagen i forveien og marineres over natten. Det gjør de bare ekstra smakfulle og møre.
MARINADE
2 ss rød karripasta
2 ss soyasaus
2 dl kokosmelk
1 ss sitronsaft
2 ss frisk hakket koriander
1 ss sesamfrø
1/2 ts salt
1 ts sukker
600 gram renskåret kylling eller svinekjøtt
Bland alle ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet i 2-3 timer, eller natten over i kjøleskap.
Tre det så på grillpinner som har lagt i vann i 30 minutter, om du skal grille satayspydene.
PEANØTTSAUS
2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
3 ss brunt sukker
4 ss økologisk peanøttsmør
2 ss hakkede peanøtter
2 ss tamarindsaus
Kok opp karripasta og kokosmelk og la det småputre i 10 minutter før du tilsetter resten og lar det putre et par minutter til.
Smak den til, så er den ferdig.
Server med en sommerlig salat
Og noen sommerlige drinker i glassene.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar