23. april 2015

Hveteboller med vaniljekrem og blåbær

 Deilige hveteboller fyllt med vaniljekrem, blåbær og brunt sukker.

 





Til 20 boller trenger du:
  • 100 gram smør
  •  5 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 700 gram hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 pk tine vaniljekrem
  • 100 gram blåbær
  • Litt skivede mandler
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 egg
Smelt smøret i en kaserolle og tilsett melken. Når melken er fingervarm rundt 38 grader heller vi den over i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett sukker, kardemomme og 3/4 av hvetemelet og gjæren og kjør maskinen på medium hastighet til alt er godt blandet. Ta plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.



Kjør så deigen igjen og tilsett nå resten av melet og elte deigen til den slipper sidene i bollen. Ta deigen ut og del den i 20 emner. Legg en ss vaniljekrem på hver bolle og legg på noen blåbær og noen skivede mandler. Strø på litt brunt sukker.



Sett deigen til heving et lunt sted i ca 30 minutter. Knekk et egg oppi en bolle og pisk det med en gaffel. Pensle så bollene med egg.



Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter til de er gyldne.




Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene