Deilige hveteboller fyllt med vaniljekrem, blåbær og brunt sukker.
- 100 gram smør
- 5 dl melk
- 1 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 700 gram hvetemel
- 1 pk tørrgjær
- 1 pk tine vaniljekrem
- 100 gram blåbær
- Litt skivede mandler
- 2 ss brunt sukker
- 1 egg
Smelt
smøret i en kaserolle og tilsett melken. Når melken er fingervarm rundt
38 grader heller vi den over i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett
sukker, kardemomme og 3/4 av hvetemelet og gjæren og kjør maskinen på
medium hastighet til alt er godt blandet. Ta plastfolie over bollen og
la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjør så deigen igjen og tilsett nå resten av melet og elte deigen til den slipper sidene i bollen. Ta deigen ut og del den i 20 emner. Legg en ss vaniljekrem på hver bolle og legg på noen blåbær og noen skivede mandler. Strø på litt brunt sukker.
Sett deigen til heving et lunt sted i ca 30 minutter. Knekk et egg oppi en bolle og pisk det med en gaffel. Pensle så bollene med egg.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter til de er gyldne.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar