Da
er tiden inne for sommerens fantastiske søte, saftige, røde norske
jordbær. Her på østlandet er nå de første kurvene på vei inn i hyllene
til kjøpmannen.
#gottaloveit
Bildet er fra min datter Kristine - Marie sin 18-års dag.
Velbekomme!
#gottaloveit
For å lage jordbærbløtekake trenger du:
- 1 stk sukkerbrød
- ca 1/2 dl melk til dynking av sukkerbunnen. Du kan også bruke appelsin eller annen fruktjucie.
- 7 dl fløte,
- 2 dl jordbærsyltetøy
- 1 korg med jordbær, og gjerne noen blåbær og bringebær også, om du vil ha det
Sukkerbrød:
6 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Smør formen med smør og dryss med mel så slipper kaken lettere.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Her ligger hele hemmeligheten til
en høy og luftig bunn, for de fleste pisker altfor lite. Pisk til
eggedosisen nesten ikke beveger seg i bollen, og har fått en lys fin
farge.
Sikt inn hvetemel og bakepulver. Rør forsiktig så du ikke mister all luften i røren.
Stek i form, 26 cm. i diameter ved 160 grader i ca. 45 minutter, avkjøl ukkerbrødet på en rist.
Pisk kremen stiv og bland halvparten med jordbærsyltetøyet.
Når
sukkerbrødet er godt avkjølt så deler du det i tre like store deler.
Dynk den nederste delen med 1/3 av melken. Smør på halvparten av den
vispede fløtekremen med jordbær. Legg på del to av sukkerbrødet og
gjenta med dynkingen og fyllet. Dynk det siste sukkerbrødet og legg det
på toppen av kaken.
Så
begynner du med fløtekremen uten jordbær. Først smører du inn hele
kaken på utsiden med et tynt lag av fløtekrem. Så har du resterende krem
i en sprøytepose og sprøyter tykke striper opp langs siden på kaken og
lag små pikekyss på toppen rundt kaken. Deretter fyller du opp kaken med
sommerens herlige flotte røde søte saftige jordbær.
Bildet er fra min datter Kristine - Marie sin 18-års dag.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar