28. oktober 2014
24. oktober 2014
Mormors Tyttebærpai med marengslokk
Dette er min mormors tyttebærpai.
Eller, min versjon av min mormors tyttebærpai, siden ingen lenger
finner den orginale oppskriften. Den smakter helt fantastisk. Ikke for
tørr, men søt og god som kaker skal være, og full av barndomsminner. Jeg kan nesten kjenne lukten av hvordan det luktet i mormors spisekammers, når jeg ser bildet av denne paien.
23. oktober 2014
2. oktober 2014
1. oktober 2014
30. september 2014
29. september 2014
Plomme og Rosin Chutney
Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes.
Plommechutney smaker himmelsk til en godt moden Brie, til viltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun.
28. september 2014
27. september 2014
Lune hveteboller med vaniljekrem og plommer.
Vi feirer den vakre høsten, med deilige, syndige, vakre, lune hveteboller fylt med vaniljekrem og plommer. Plommene smaker alltid best når du spiser de rett fra treet men de er fantastiske til så mange andre ting også. Fruktkjøttet på plommen er saftig og aromatisk, og passer derfor perfekt som fyll til boller.
Betechips
Det er fantastisk, å
ta seg tid til å leve av naturens gang. Nå er betene på sitt allerbeste i
åkeren, og i store mengder. For en fantastisk sommer vi har hatt og for
en avling, det bugner i vår flotte andelsåker.Det er bare å lene seg
tilbake og ta inn over oss denne overflod og skjønnhet som disse
seinsommermånedene rommer.
Potetgullchips kjenner vi alle til, mindre kjent er chips laget av beter. Jeg har laget chips av polkabeter, røde og gule beter, samt vinterreddik.
Resultataet var en deilig overraskelse. Betene ble sprø og fine og hadde en deilig sødme.
Potetgullchips kjenner vi alle til, mindre kjent er chips laget av beter. Jeg har laget chips av polkabeter, røde og gule beter, samt vinterreddik.
Resultataet var en deilig overraskelse. Betene ble sprø og fine og hadde en deilig sødme.
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Norges beste eplekake, med rørosrømme.
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...
De mest populære innleggene
-
Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og l...
-
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å...
-
Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han re...
-
Sommeren i Norge har i år vært et trist kapittel. Jeg kan vel trygt si at vi har regnet bort. På østlandet har det vært like vått ...
-
Pavlova er en superenkel kake å lage, som alle kan få til. Den ser fantastisk ut og den smelter på tungen, en suksess i hvert se...
-
Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig næring...
-
I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om je...