28. oktober 2014

Trippel Sjokolade CupCakes

Når ikke en sjokolade er nok, er heller ikke to nok, da blir det tre!
Deilige sjokolade CupCakes med sjokoladekrem.

 

24. oktober 2014

Mormors Tyttebærpai med marengslokk

Dette er min mormors tyttebærpai. Eller, min versjon av min mormors tyttebærpai, siden ingen lenger finner den orginale oppskriften. Den smakter helt fantastisk. Ikke for tørr, men søt og god som kaker skal være, og full av barndomsminner. Jeg kan nesten kjenne lukten av hvordan det luktet i mormors spisekammers, når jeg ser bildet av denne paien.




Kylling suppe med smak av Thai

Dette er en absolutt favoritt. 
Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Asia på en helt vanlig hverdag. 
Den tar 20 minutter å lage og smaker himmelsk på en sur høstkveld!


23. oktober 2014

Skinke og makaronigrateng


Sunn og hjemmelaget hverdagsmat for liten og stor. Lag dobbel porsjon og sett den ene i fryseren så har du en middag i neste uke også! Gratengen her er laget med kokt skinke men du kan også bruke kylling, laks eller pølser, og bruk de grønnsakene du liker best.
     

2. oktober 2014

Eplekake med rømme


Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong.
Det er lov å si at norske epler er i særklasse og at vi derfor bør nyte eplehøsten til det fulle. Hva med å invitere venner på en nybakt eplekake?
 

1. oktober 2014

Zucchini kaker

Squash, eller Zucchini tilhører samme familie som agurk og gresskar. Den vanligste sorten har en mørkegrønn farge, men det finnes også gul squash.
Smaken er den samme uansett farge. 


30. september 2014

Verdens beste, også kalt eltefritt brød eller "No-kned bread" her med gul Cheddar ost

Oppskriften på disse eltefrie brødene som også har blitt utpekt som verdens beste, har versert på blogger og i medier i lang tid.
Brødet sies å ha opphav fra Sullivan Street Bakery der de la ut en film på You Tube, som gikk som en farsott verden over og ble en hit!
 

29. september 2014

Plomme og Rosin Chutney

Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes.
Plommechutney smaker himmelsk til en godt moden Brie, til viltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun.
Vi fråtser jo på denne tiden i disse deilige plommene. Det er bare å få de på glass og nyte plommene til langt utover vinteren.


28. september 2014

Clotildes franske scones

Dette er Clotildes oppskrift på sine franske scones - de smaker himmelsk og er perfekt til en sein frokost. Clotilde er den franske bloggeren bak Chocolate & Zucchini, absolutt en av mine favoritter.

Hva er vel bedre en lukten av nybakt, en søndag morgen! 


27. september 2014

Lune hveteboller med vaniljekrem og plommer.

Vi feirer den vakre høsten, med deilige, syndige, vakre, lune hveteboller fylt med vaniljekrem og plommer. Plommene smaker alltid best når du spiser de rett fra treet men de er fantastiske til så mange andre ting også. Fruktkjøttet på plommen er saftig og aromatisk, og passer derfor perfekt som fyll til boller.



Betechips

Det er fantastisk, å ta seg tid til å leve av naturens gang. Nå er betene på sitt allerbeste i åkeren, og i store mengder. For en fantastisk sommer vi har hatt og for en avling, det bugner i vår flotte andelsåker.Det er bare å lene seg tilbake og ta inn over oss denne overflod og skjønnhet som disse seinsommermånedene rommer.

Potetgullchips kjenner vi alle til, mindre kjent er chips laget av beter. Jeg har laget chips av polkabeter, røde og gule beter, samt vinterreddik. 
Resultataet var en deilig overraskelse. Betene ble sprø og fine og hadde en deilig sødme.

  

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene