28. september 2014

Clotildes franske scones

Dette er Clotildes oppskrift på sine franske scones - de smaker himmelsk og er perfekt til en sein frokost. Clotilde er den franske bloggeren bak Chocolate & Zucchini, absolutt en av mine favoritter.

Hva er vel bedre en lukten av nybakt, en søndag morgen! 





DU TRENGER
 

215 gram hvetemel
30 gram sukker (to store spiseskjeer)

1 ts bakepulver

1 klype salt

30 gram smør, kaldt (to spiseskjeer)

1,25 dl yoghurt naturell

2 ss melk

3 ss nøtter, hakket

1 ts sitronskall, revet


 

Dette blir 8 små scones

Forvarm ovnen til 200 grader. Legg bakepapir på et bakebrett.

Bland mel, sukker, bakepulver og salt I en mellomstor bolle. Skjær smøret i terninger og bland det inn i de tørre ingrediensene med en gaffel til du ikke lenger kan se non klumper av smør. Ha i yoghurt, melk og det du vil av nøtter, frukt etc. Bland til deigen blir en stor ball. Gjør dette så raskt du kan - om du knar for mye blir sconesene harde.

 

Klapp deigen ganske flat og rund, omtrent 3cm tykk og del opp i åtte stykker med en kniv. Legg dem på bakepapiret med litt mellomrom så de kan utvide seg. Stek dem i 15 minutter til de er gylne.
 


Server de varme med forskjellig pålegg, som rømme, pisket krem, smør, syltetøy, honning, lønnesirup...

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene