23. september 2014

Rustikk høstsuppe med parmesan- kjøttboller og grønnkål


I dag er det høstjevndøgn. Da er dagen og natten like lang og det er utvilsomt høst. Tiden er nå inne for deilige, varmende supper med smak av grønnsaker, som har spiret og grodd siden våren og er nå på sitt aller beste. Denne suppen er både mettende, sunn og full av smak.
La festen begynne!









DU TRENGER

400 gram karbonadedeig
1 stk egg
50 gram revet parmesan
1 ss sitronskall, revet
0,5 dl persille, hakket
salt og kvernet pepper
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 stk fennikel
3 stk gulrot
1,5 liter kjøttkraft eller grønnsaksbuljong
150 gram pasta
1 stk liten squash
100 gram grønnkål
1 chilli, i tynne skiver (kan sløyfes)




SLIK GJØR DU DET

Bland sammen karbonadedeig, egg parmesan, sitronskall og persille til kjøttbollene og krydre deigen salt og kvernet pepper. Form farsen med fuktige hender, til små suppeboller. 
Hakk hvitløk, skjær fennikel, sqash og gulrot i biter/skiver. Riv grønnkålen av den tykke stilken i midten og riv bladene i mindre biter.
Varm oljen i en stor kaserolle. Fres hvitløk, fennikel og gulrøtter et par minutter. Tilsett kraften og kok opp. Tilsett pasta og kjøttboller og la det putre i 5- 10 minutter til pastaen nesten er mør, sjekk koketiden på den pataen du bruker. Tilsett så squash, grønnkål og chili og la det putre et par minutter til. Smak til slutt suppen til med salt og pepper. Server med ekstra parmesan, godt brød og litt grønnkålpesto til det brøet hever smaken.



Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene