9. september 2014

Himmelsk thai fiskesuppe med kokos, curry og mangold

Herlig hot fiskesuppe, til hutrende kjølige kvelder. Ingen tvil og at sensommeren er her og at høsten nærmer seg med stormskritt.
Da er det deilig med mat som varmer og minner fra en deilig sommer med mange lange, varme, late sommerdager både på vannet og på land, som denne  suppen, som er herlig krydret med thai smaker, og minner om sommer og sol.







DETTE TRENGER DU

3OO gram laks, skåret i terninger (laksen kan byttes ut med annen fisk som torsk, sei, flyndre, blåskjell osv )
100 gram rensede reker
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 fenikkel, i tynne strimler
1 cm fersk ingefær, revet
1 ss rød curry paste
1 ss fiskesaus (fish sauce)
1 boks kokosmelk
8 dl fiskekraft, du kan eventuelt bruke fond eller buljong
1/2 squash, i tynne strimler
1 gulrot, i tynne strimler
Mangold, finhakket
Frisk koriander, finhakket
Saften av en halv lime

 
Gjør klar alle ingrediensene før du begynner å lage suppa. Da går suppekokingen raskt og lekende lett.
Varm olje i en kasserolle på middels sterk varme. Surr løk, hvitløk og fennikkel til det er blankt og mykt. Tilsett revet ingefær og curry paste og la det surre et par minutter. Ha i fiskesaus, kokosmelk og fiskekraft, skru opp varmen og kok opp under omrøring. La suppen småputre på lav varme i ca 5 minutter.
Skru varmen helt ned på den laveste varmen og la kasserollen bli stående på den varme plata. Legg strimler av squash og gulrot i suppa sammen med fiskebitene. La alt trekke noen minutter til fisken er gjennomvarm. 
Strø rekene på toppen av suppebollen sammen med rikelig finhakket koriander og mangold.
Godt brød til er aldri feil!

Vel bekomme!






Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene