24. august 2011
23. august 2011
22. august 2011
21. august 2011
Blåbær sjokoladekake
Blåbær er supermat! Den er på topp 10-listen over de mest
antioksidantrike matvarene.
Vi kan holde oss friske og antagelig yngre
ved å spise rikelig med bær.
Spis derfor rikelig med blåbær nå når det er sesong!
OPPSKRIFT
4 egg
2 dl hvitt sukker
1 ts bakepulver
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk kakao
4 egg
2 dl hvitt sukker
1 ts bakepulver
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk kakao
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen resten av ingrediensene, sikt og rør melblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell røra på en bakeplate dekket med bakepapir og stek i forvarmet ovn på 225 grader i 8-9 minutter.
Når kaken er stekt velver du den over på et nytt bakepapir dekket med hvitt sukker og lar den ligge der å kjøle seg av.
Kremen
2 dl kremfløte
1 ss hvitt sukker
1 pakke Tine vaniljekrem
3 dl blåbær
hvit sjokolade
2 dl kremfløte
1 ss hvitt sukker
1 pakke Tine vaniljekrem
3 dl blåbær
hvit sjokolade
Pisk fløten og sukkeret til krem, tilsett vaniljekremen og bland lett.
Del kaken i to og legg den ene delen over på et kakefat. Ha på halvparten av kremen og strø 2 dl blåbær oppå. Legg på den andre halvdelen og ha på resten av kremen og blåbørene oppå. Rasp litt hvit sjokolade over til slutt.
Denne kaken smaker også himmelsk med bringebær.
Vel bekomme!
19. august 2011
Langtidshevet Landbrød
Inspirert av den kjente New York bakeren Jim Lahey har jeg begynt å eksprimentere med disse nydelige bakverkene. Dette brødet trenger ikke eltes. Her bruker vi mye veske og lite gjær og lar tiden gjøre jobben for oss. Brødet skal stekes i form i ovnen, jeg brukte min gamle leirgryte og resultatet var nærmest perfekt!
- 400 gram hvetemel
- 190 gram siktet rugmel
- 10 gram salt
- 1/2 ts tørrgjær
- 4,5 dl kaldt vann
- 0,5 dl olivenolje
Hell så deigen ut på et melet bakepapir og brett kantene på brødet inn mot midten med en bakespade til du får et rundt melet brød. Snu brødet og legg det tilbake i bakebollen med brettekanten opp og hev i omtrent to timer til..
Bruker du en leirgryte sånn som jeg gjorde så må den ligge et par timer i bløt før du bruker den.
Når det er en halv time igjen av hevetiden så setter du leirgryten inn i stekeovnen og stiller den inn på 250 grader, og lar den stå det til brødet er ferdig hevet.
Ta så gryten ut av ovnen og hell deigen over i gryten, sett på lokket og sett den tilbake i ovnen. Stek en halv time og skru så ned temperaturen til 220 grader og stek i 20 minutter til så er brødet ferdig og du kan ta formen ut av ovnen. La brødet kjøle seg ned litt i formen før du velver den ut og legger den på en rist.
16. august 2011
Blåbærkake
Blåbær var tradisjonelt ettertraktet til safting og sylting, og spilte i
tidligere tider en viktig rolle i matauken. Næringsverdien var lenge
anslått som moderat, men nyere forskning har avdekket at bærene er meget
rike på antioksidanter, så glem tabeletter med antioksidanter og spis heller min blåbærkake. Blåbær inneholder også godt med vitamin c i tillegg jern og magnesium. Blåbær er også kalt "Skogens gull"
15. august 2011
Pascals ovnstekte poteter
Jeg
lar mesteparten av skallet være med for å
holde litt igjen på næringsstoffene – og dessuten synes jeg de ser bedre
ut slik og teksturen blir bedre. Siden jeg kom over denne oppskriften har jeg laget potetene 9-10 ganger. Jeg bruker olivenolje og forskjellige
potettyper. Og hver gang med supre resultater. Oppskriften er også kjekk fordi du kan gjøre unna kokingen på forhånd, før gjestene kommer.Og så setter du dem inn i den varme ovnen når det ringer på døra.
Jeg har servert dem til andebryst, hel grillet fylt kylling men de passer supert til alle typer grillet fisk eller kjøtt.
14. august 2011
Cupcakes
Den første omtale av cupcake kan spores så langt tilbake som 1796, da en oppskrift av "en kake til å bake i små kopper" ble skrevet i amerikansk Cookery av Amelia Simms. Den tidligste dokumentasjon av begrepet cupcake var i "sytti-fem Receipts for kaker, og Sweetmeats" i 1828 i Eliza Leslie Receipts kokebok.
Her kommer en av mine yndlingsversjoner av denne populære kaken!
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Norges beste eplekake, med rørosrømme.
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...
De mest populære innleggene
-
Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og l...
-
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å...
-
Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han re...
-
Sommeren i Norge har i år vært et trist kapittel. Jeg kan vel trygt si at vi har regnet bort. På østlandet har det vært like vått ...
-
Pavlova er en superenkel kake å lage, som alle kan få til. Den ser fantastisk ut og den smelter på tungen, en suksess i hvert se...
-
Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig næring...
-
I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om je...