25. mars 2014
28. november 2013
Porcetta, Italiensk svineribbe på sitt aller beste!
Når man lager en del mat så inspireres man gjerne av andre kokker, matblader,
tvkokker og reportasjer i så nær sagt alle typer magasiner og aviser.
Alle har sin vri og jeg er en absolutt samler av ting jeg skal prøve ut, nye ideer og nye
samensetninger av ulike smaksvarianter.
Inspirasjonen til denne retten fant jeg i vår lokalavis Varden og den ble presentert av
Øyvind Helle som er matfaglig konsulent ved kulunarisk Akademi og forfatter av kokeboken "Gurmet for begynnere"
Ribben kommer fra Petter, på Borgestad Gård, hvor jeg kjøper alt mitt svinekjøtt#lykkelige griser
Ribben kommer fra Petter, på Borgestad Gård, hvor jeg kjøper alt mitt svinekjøtt#lykkelige griser
24. oktober 2013
Ovnsstekt svinefilet med bakte småpoteter og marinert kål
Hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det så såre enkelt.
Alle som kjenner meg vet at mine favorittretter på høsten og vinteren spesielt er gryter, supper og alt som kan stekes i en stor form i ovnen.
Selv om jeg elsker å lage mat så elsker jeg ikke veldig store oppvasker og mye rot.
Det er greit når jeg lager søndagsmiddag, når noe skal feires eller høytider.
18. oktober 2013
Vi forveller og fryser
Høsten er her, og nattefrost ødelegger som kjent mye av det vi har ute i åkeren
Mest utsatt er det som vokser over jorden, det som ligger under jorden klarer noe nattefrost.
Grønnkålen sies å bli enda bedre etter nattefrost.
Uansett, har du tid og mulighet så er tiden inne for å sanke grønnsaker og gode minner fra åkeren.
Fennikel (Foeniculum vulgare) er en flerårig urt som blir cirka 1,5 meter høy. De tørkede frøene brukes til saus, fiskeretter og som brødkrydder. Blader og stilk kan benyttes fersk til salat. Urten blir tradisjonelt brukt i matlaging for å bekjempe overvekt da oljen har en beroligende effekt på fordøyelsessystemet.
Bladene er svært tynne (dillignende) og dufter aromatisk. Hele urten inneholder eteriske oljer. I blomstringstiden utvikles ganske bleke stilker. Blomstene er temmelig uanselige og gule og vokser i floker som blir mellom 5 og 15 centimeter brede. Frukten er et tørt frø som er mellom 4 og 9 millimeter langt og halvparten så bredt.
Fennikel kommer opprinnelig fra sør-Europa, først og fremst middelhavsområdet, samt fra sydvestre Asia.
(Hentet fra Wikipedia)
20. august 2013
Ovnsbakt kylling med sesongens grønnsaker
Dette er en måte å lage middag på som er herlig enkel, og maten smaker himmelsk.
Jeg er stor tilhenger av stekepose til steking av all type kjøtt men spesielt kylling.
Kyllingen har lett for å bli tørr, siden det er et magert kjøtt, dessuten
vil det i stekeposen også danne seg en nydelig kraft, som kan brukes videre til en saus til måltidet.
Og, ikke minst, så blir det lite søl og dermed lite oppvask.
Kyllingen kan du gjerne dele opp når den er ferdig stekt, etter at den har fått hvile i 20 minutter. Legg den så på en rist og grill den i stekeovnen under supervarm grill, noen minutter til den har fått flott gyllen farge.
Kyllingen kan du gjerne dele opp når den er ferdig stekt, etter at den har fått hvile i 20 minutter. Legg den så på en rist og grill den i stekeovnen under supervarm grill, noen minutter til den har fått flott gyllen farge.
19. august 2013
17. august 2013
Lune blåbær og vaniljeboller
Har du smakt deilige lunkne boller med blåbær og vaniljekrem? Ikke, da har du noe himmelskt i vente!
Blåbær er supermat!
Den er på topp 10-listen over de mest antioksidantirike matvarene. Vi kan holde oss friske og antagelig yngre ved å spise rikelig med bær. Jeg har et lite lager i frysen og spiser blåbær året rundt.
16. august 2013
Grønnsaksform
En super enkel grønnsaksform som gjør seg selv i ovnen.
Det er en deilig tid på året nå, når vi kan fråtse i norske, ferske, herlige grønnsaker.
Denne retten står godt alene med bare godt brød ett glass med rød og levende lys nå på seinsommeren.
Men den kler også god å være tilbehør til både grillet kjøtt eller fisk.
15. august 2013
14. august 2013
29. juli 2013
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Norges beste eplekake, med rørosrømme.
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...
De mest populære innleggene
-
Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og l...
-
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å...
-
Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han re...
-
Sommeren i Norge har i år vært et trist kapittel. Jeg kan vel trygt si at vi har regnet bort. På østlandet har det vært like vått ...
-
Pavlova er en superenkel kake å lage, som alle kan få til. Den ser fantastisk ut og den smelter på tungen, en suksess i hvert se...
-
Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig næring...
-
I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om je...