20. august 2013

Ovnsbakt kylling med sesongens grønnsaker



Dette er en måte å lage middag på som er herlig enkel, og maten smaker himmelsk.

Jeg er stor tilhenger av stekepose  til steking av all type kjøtt men spesielt kylling.
Kyllingen har lett for å bli tørr, siden det er et magert kjøtt, dessuten 
vil det i stekeposen også danne seg en nydelig kraft, som kan brukes videre til en saus til måltidet.

Og, ikke minst, så blir det lite søl og dermed lite oppvask.

Kyllingen kan du gjerne dele opp når den er ferdig stekt, etter at den har fått hvile i 20 minutter. Legg den så på en rist og grill den i stekeovnen under supervarm grill, noen minutter til den har fått flott gyllen farge.







Det er både gule og oransje gulrøtter, mainepe, sukkererter, bondebønner, gule og sorte bønner og en søtpotet. 













Jeg vasker og skreller alle grønnsakene,  kutter de så godt det lar seg gjøre, i noenlunde samme tykkelse. Da blir de ferdig omtrent samtidig. 
Jeg liker det aller best, når grønnsakene er godt stekt og litt sorte i kanten, det gir god sødme. 


Legg alle grønnsakene i en langpanne og ringle over en fire-fem spiseskjeer med god olivenolje, litt flaksalt, nykvernet pepper og urter om du har.
Bland alle grønnsakene godt, sånn at alle er dekket av et tynt lag med olivenolje.






Legg kyllingen i en stekepose. Hell ned i posen litt god olivenolje, saften av en halv lime, litt soyasaus, salt og pepper og gjerne litt ferske urter om du har det.
  
Sett alt i en ferdig oppvarmet ovn på 180 grader og stek maten på varmluft i ca 45 minutter. 
Til grønnsakene ser ferdig ut.

Klipp hull i posen og hell kraften som er i posen i en liten kjele. 
Kok det opp, og tilsett en ss med maisennamel utrørt i litt kaldt vann og kok opp.
Er det lite kraft, tilsetter du bare litt god kyllingfond/buljong.
Smak til med en skvett kremfløte og gjerne en spiseskje eller to med ripsgele eller solbærsaft, for litt sødme. 




Vel bekomme! 












Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene