11. november 2014

Gulrotkake, fennikkelkake og rødbetkake, en oppskrift, tre kaker.

Denne oppskriften er en fantastisk grunnoppskrift, som kan varieres til flere kaker. Kaken er enkel å lage og den holder seg utrolig lenge, uten å bli tørr og kjedelig. Men det aller beste er resultatetblir like bra, hver gang!

DU TRENGER TIL KAKEN

300 gram brunt sukker
2 dl maisolje
4 egg
275 gram hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts kanel
375 gram rødbeter, gulrøtter eller fennikkel, revet
1 dl rosiner
50 gram valnøtter, hakket

Vist sukker og olje lett og luftig. Tilsett eggene ett av gangen. Sikt og bland i mel, vaniljesukker, bakepulver, salt og kanel. Rør til slutt inn rødbeter, rosiner og pecannøtter. Ha deigen i en smurt springform med en diameter på 25 cm. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen 180 grader i ca 50-60 minutter. Sjekk med en kakenål om kaka er gjennomstekt. Stek den eventuelt noen minutter til om det henger ved deig på nålen.
Hvelv kaken og avkjøl den på rist.

Rødbetkaken har fått en klassisk sjokoladekrem

1 plate god mørk sjokolade
1 putt med kremfløte 
1 ts vaniljesukker

Knekk sjokoladen i biter og ha den i en bakebolle. Varm fløten opp til det begynner å ryke av den og tilsett litt og litt i sjokoladen imens du rører til sjokoladen er smeltet. Akjøl så kremen i et vannbad. Når den er kald pisker du den som når du lager krem. Ikke pisk kremen for mye, den skal vær bløt som fløyel.

På gulrot og fennikkelkaken har jeg laget en klassisk ostekrem

1 eske philadelfia ostekrem
100 gram meierismør, romtemperert 
250 gram melis

Bland sammen i en bakebolle og pisk kremen til den er lett og luftig og uten klumper. Stryk den over kaken når kaken er kald.


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene