7. juni 2011

Langpanne sjokoladekake

Dette er en perfekt saftig og god sjokoladekake til bursdagsfeiring, skoleavslutning, lotteri eller bare når du har veldig lyst på sjokoladekake. Denne kaken har jeg laget i mange år og den kan rett og slett ikke bli mislykket. Den er saftig og holder seg meget godt.









TIL KAKEN TRENGER DU

5 dl melk
2,5 dl sukker
2,5 dl kakao
Dette kokes opp og avkjøles.

2,5 dl sukker
375 gram margarin
Rør sukker og romtemperert margarin hvitt.

5 egg 
7.5 dl hvetemel
2,5 ss vaniljesukker
5 ts bakepulver


Bland sammen hvetemel med vaniljesukker og bakepulver og sikt det. 
Tilsett ett romtemperert egg av gangen i sukker/margarinblandingen og rør godt mellom hvert egg. Deretter tilsett den flytende kakaoblandingen og hvetemelet vekselvis mens maskinen kjører på lav hastighet. Hell blandingen opp i en langpanne som er dekket med bakepapir og stek i ovnen i 50 minutter på 160 grader.




GLASUR

10 ss sterk kaffe
100 gram smeltet smør
500 gram melis
5 ts vaniljesukker
5 ss kakao

Bland alle ingrediensene til du får en blank klumpefri krem. Hell blandingen over kaka imens den fortsatt er lunken. Jeg valgte kokos på denne men det er smak og behag. Den kan like gjerne pyntes med nonstop, seigmenn, sjokoladebiter eller ingenting.
Alt etter humør og hvilken anledning den skal serveres i.


Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene