18. desember 2014
13. desember 2014
Deilige sunnmørslefser
I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas
lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om
jeg hadde lyst til å overta takken hennes. Jeg takket jo selvsagt ja, og tenkte i det stille på hvor mange MRF- sveler jeg
kunne lage på en liten halvtime.
Det fulgte selvsagt med oppskrifter til denne takka, både lefser og flatbrød i flere varianter. Dette er en av dem.
Det fulgte selvsagt med oppskrifter til denne takka, både lefser og flatbrød i flere varianter. Dette er en av dem.
13. november 2014
Ovnsbakt laks i folie
Dette er enkel, grei og sunn hverdagsmat
som ikke engang etterlater seg noe særlig oppvask. Du kan også lage
pakkene ferdig dagen i forveien og ta de ut av kjøleskapet og steke de
når du kommer hjem eller du kan overlate ansvaret med stekingen til noen
andre, å komme hjem til ferdig middag, servert!
12. november 2014
11. november 2014
5. november 2014
Velkrydret Kebab med yougurt- og mintdressing
Kebab er en tyrkisk matrett som betyr
"grillet kjøtt" Matretten oppsto under tyrkenes krigstokter spesielt da
de som normader var innblandet i stammekriger. Det var vanlig at
krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet sitt og stekte dem over åpen
ild. Opprinnelig ble det brukt får eller lammekjøtt, i dag brukes det
også oksekjøtt. Det er normalt å marinere kjøttet i olge, hvitløk og
krydder. Matretten serveres ofte med bulgur. Når den serveres på
gatekjøkken serveres den ofte med pitabrød, kebabdressing og salat.
4. november 2014
Deilig høstsuppe med osekjøtt og sesongens grønnsaker
I åkeren på andelsgården er det nå på hell med en god del av grønnsakene, det er meldt frost i slutten av uken. Det beste nå er å plukke masse grønnsaker og lage en stor kjele med deilig høstsuppe. For den som ikke har en andel i en åker, bugner det av deilige lekre høstgrønnsaker i butikkene, og de er nå på sitt aller beste. Er du opptatt av kortreist mat, er nettopp rotgrønnsaker noe du bør gi plass til i kostholdet ditt. Noen
av de vanligste grønnsakene nå er gulrot, kålrot, pastinakk,
løk, kål, blomkål, brokkoli, fenikkel, sellerirot, persillerot og poteter selvsagt. Rotgrønnsaker er smakfulle og rimelige
grønnsaker på denne tiden av året, dessuten inneholder de masse
kostfiber og viktige mineraler og vitaminer.
3. november 2014
31. oktober 2014
30. oktober 2014
Fersk kjøtt med sur-søt saus og suppe
Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig næringsrik mat, slik våre forfedre kjente den, var ikke maskinelt behandlet. Den var naturlig dyrket/ avlet fram, i stor grad rå og uraffinert. Mat i sin naturlige form, helt uten kunstige tilsetningsstoffer og annet fanteri.
Her serverer vi fersk kjøtt med sur-søt saus og suppe.
Her serverer vi fersk kjøtt med sur-søt saus og suppe.
29. oktober 2014
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Norges beste eplekake, med rørosrømme.
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...
De mest populære innleggene
-
Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og l...
-
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å...
-
Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han re...
-
Sommeren i Norge har i år vært et trist kapittel. Jeg kan vel trygt si at vi har regnet bort. På østlandet har det vært like vått ...
-
Pavlova er en superenkel kake å lage, som alle kan få til. Den ser fantastisk ut og den smelter på tungen, en suksess i hvert se...
-
Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig næring...
-
I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om je...