18. desember 2014

Hjemmelaget Snickers

Dette er den beste konfekten jeg noengang har laget og den er sterkt avhengighetsdannende!


13. desember 2014

Deilige sunnmørslefser

I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om jeg hadde lyst til å overta takken hennes. Jeg takket jo selvsagt ja, og tenkte i det stille på hvor mange MRF- sveler jeg kunne lage på en liten halvtime. 
Det  fulgte selvsagt med oppskrifter til denne takka, både lefser og flatbrød i flere varianter. Dette er en av dem.

  

13. november 2014

Ovnsbakt laks i folie

Dette er enkel, grei og sunn hverdagsmat som ikke engang etterlater seg noe særlig oppvask. Du kan også lage pakkene ferdig dagen i forveien og ta de ut av kjøleskapet og steke de når du kommer hjem eller du kan overlate ansvaret med stekingen til noen andre, å komme hjem til ferdig middag, servert!




12. november 2014

Blåmuggost med honningglaserte nøtter

Deilige, deilige november. Lange mørke kvelder med rufsete vær, gir oss en god grunn til å kreere noe ekstra, til peiskosen.


11. november 2014

Gulrotkake, fennikkelkake og rødbetkake, en oppskrift, tre kaker.

Denne oppskriften er en fantastisk grunnoppskrift, som kan varieres til flere kaker. Kaken er enkel å lage og den holder seg utrolig lenge, uten å bli tørr og kjedelig. Men det aller beste er resultatetblir like bra, hver gang!


5. november 2014

Velkrydret Kebab med yougurt- og mintdressing

Kebab er en tyrkisk matrett som betyr "grillet kjøtt" Matretten oppsto under tyrkenes krigstokter spesielt da de som normader var innblandet i stammekriger. Det var vanlig at krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet sitt og stekte dem over åpen ild. Opprinnelig ble det brukt får eller lammekjøtt, i dag brukes det også oksekjøtt. Det er normalt å marinere kjøttet i olge, hvitløk og krydder. Matretten serveres ofte med bulgur. Når den serveres på gatekjøkken serveres den ofte med pitabrød, kebabdressing og salat.

 

4. november 2014

Deilig høstsuppe med osekjøtt og sesongens grønnsaker

I åkeren på andelsgården er det nå på hell med en god del av grønnsakene, det er meldt frost i slutten av uken. Det beste nå er å plukke masse grønnsaker og lage en stor kjele med deilig høstsuppe. For den som ikke har en andel i en åker, bugner det av deilige lekre høstgrønnsaker i butikkene, og de er nå på sitt aller beste. Er du opptatt av kortreist mat, er nettopp rotgrønnsaker noe du bør gi plass til i kostholdet ditt. Noen av de vanligste grønnsakene nå er gulrot, kålrot, pastinakk, løk, kål, blomkål, brokkoli, fenikkel, sellerirot, persillerot og poteter selvsagt. Rotgrønnsaker er smakfulle og rimelige grønnsaker på denne tiden av året, dessuten inneholder de masse kostfiber og viktige mineraler og vitaminer.




31. oktober 2014

Pikekyss




Små, skumle pikekyss er like enkelt å lage, som å servere. 
Lag disse søteste, skumleste, spøkekyssene til Halloween, den skumleste kvelden i året. Perfekt også som pynt/topping på en muffin eller en kake, spiselig bordpynt, eller på en kule med grøssende god iskrem… 
 
 


30. oktober 2014

Fersk kjøtt med sur-søt saus og suppe

Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig  næringsrik mat, slik våre forfedre kjente den, var ikke maskinelt behandlet. Den var naturlig dyrket/ avlet fram, i stor grad rå og uraffinert. Mat i sin naturlige form, helt uten kunstige tilsetningsstoffer og annet fanteri.
Her serverer vi fersk kjøtt med sur-søt saus og suppe.

    

29. oktober 2014

Lammeskanker som smelter på tungen

Her er tipsene til hvordan du kan tilberede ovnsbakte lammeskanker - som er noe av det mest smakfulle kjøttet på lammene. Disse skankene steker seg selv i stekeoven, litt tid tar det riktig nok, men resultatet blir en herlig smaksbombe.


Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene