14. januar 2015

Hjemmebakte flatbrød

Jeg elsker smaken og teksturen av hjemmelagede flatbrød. Det bringer meg tilbake til barndommen. Fisk på menyen, fem dager i uken. Min far var en over gjennomsnittet dyktig fangstmann, vi hadde gleden av fisk og sjømat rett fra sjøen og opp i gryta. En kan ikke bedre ha det!  

8. januar 2015

Thai vårrull

Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og lyst så har jeg kreert mine egne oppskrifter på disse små delikatessene. 

Hos oss,  spises vårrullene stort sett med kokt basmatiris, rikelig med fersk coriander,salat med peanøtter, søt chilisaus, soya saus, eller ja takk, begge deler! 


5. januar 2015

Evas frokostblanding

Godt Nytt År, familie og venner!


Etter julen med pinnekjøtt, vigramør, ribbe og pølsesnabber så roper kroppen på magrere mat når julen definitivt er over. Treningsstudioene går inn i sin høysesong og vi er motivert for mosjon og sunn mat som aldri før. 

Frokost er som kjent det viktigste måltidet i døgnet og jeg vil gjerne dele min favoritt frokost med dere, og nå etter høytiden så er den ekstra god!

18. desember 2014

Hjemmelaget Snickers

Dette er den beste konfekten jeg noengang har laget og den er sterkt avhengighetsdannende!


13. desember 2014

Deilige sunnmørslefser

I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om jeg hadde lyst til å overta takken hennes. Jeg takket jo selvsagt ja, og tenkte i det stille på hvor mange MRF- sveler jeg kunne lage på en liten halvtime. 
Det  fulgte selvsagt med oppskrifter til denne takka, både lefser og flatbrød i flere varianter. Dette er en av dem.

  

13. november 2014

Ovnsbakt laks i folie

Dette er enkel, grei og sunn hverdagsmat som ikke engang etterlater seg noe særlig oppvask. Du kan også lage pakkene ferdig dagen i forveien og ta de ut av kjøleskapet og steke de når du kommer hjem eller du kan overlate ansvaret med stekingen til noen andre, å komme hjem til ferdig middag, servert!




12. november 2014

Blåmuggost med honningglaserte nøtter

Deilige, deilige november. Lange mørke kvelder med rufsete vær, gir oss en god grunn til å kreere noe ekstra, til peiskosen.


11. november 2014

Gulrotkake, fennikkelkake og rødbetkake, en oppskrift, tre kaker.

Denne oppskriften er en fantastisk grunnoppskrift, som kan varieres til flere kaker. Kaken er enkel å lage og den holder seg utrolig lenge, uten å bli tørr og kjedelig. Men det aller beste er resultatetblir like bra, hver gang!


5. november 2014

Velkrydret Kebab med yougurt- og mintdressing

Kebab er en tyrkisk matrett som betyr "grillet kjøtt" Matretten oppsto under tyrkenes krigstokter spesielt da de som normader var innblandet i stammekriger. Det var vanlig at krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet sitt og stekte dem over åpen ild. Opprinnelig ble det brukt får eller lammekjøtt, i dag brukes det også oksekjøtt. Det er normalt å marinere kjøttet i olge, hvitløk og krydder. Matretten serveres ofte med bulgur. Når den serveres på gatekjøkken serveres den ofte med pitabrød, kebabdressing og salat.

 

4. november 2014

Deilig høstsuppe med osekjøtt og sesongens grønnsaker

I åkeren på andelsgården er det nå på hell med en god del av grønnsakene, det er meldt frost i slutten av uken. Det beste nå er å plukke masse grønnsaker og lage en stor kjele med deilig høstsuppe. For den som ikke har en andel i en åker, bugner det av deilige lekre høstgrønnsaker i butikkene, og de er nå på sitt aller beste. Er du opptatt av kortreist mat, er nettopp rotgrønnsaker noe du bør gi plass til i kostholdet ditt. Noen av de vanligste grønnsakene nå er gulrot, kålrot, pastinakk, løk, kål, blomkål, brokkoli, fenikkel, sellerirot, persillerot og poteter selvsagt. Rotgrønnsaker er smakfulle og rimelige grønnsaker på denne tiden av året, dessuten inneholder de masse kostfiber og viktige mineraler og vitaminer.




Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene