23. september 2011

Himmelsk Fredags Pizza

Dette er himmelsk fredagspizza. Jeg tilsetter masse smak allerede i deigen, av den grunn trenger jeg ikke lasse på med fyll for at pizzaen skal smake himmelsk. Pizzaen har forholdsvis tynn bunn som italiensk pizza har, få men gode ingredienser er hemmeligheten her.


For å lage denne pizzaen trenger du:

  • 1 pk Apetina olivenolje med oliven og hvitløk 
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 2 ts tørket oregano 
  • 1 ss revet parmesan
  • 4 dl fingervarmt vann
  • 7,4 dl hvetemel
  • 40 gram gjær
Bland Apetinapakken med olivenolje, salt, oregano, parmesan og vann og kjør den med stavmikser til grøt. Bland inn hvetemel og gjær og sett deigen til heving, den skal bli dobbel så stor. Dekk til bollen med plastfolie.


 Til pizzasausen så trenger du: 
  • 1 finhakket løk
  • 2 finhakket fedd med hvitløk
  • 2 ts olivenolje
  • 1 boks med grvohakkede tomater
  • 2 ts oregano
  • 2 ts basilikum
  • 1/2 ts grovmalt sort pepper
  • 1 ts salt 
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 dl kremfløte
Stek løken og hvitløken myk i olivenolje. Tilsett de øvrige inngrediensene og la sausen få et oppkok. Kjør den deretter med stavmikser til den blir myk som fløyel. La den så putre videre i 20 minutter.
Som fyll på pizzaen har jeg brukt syltynne ringer med sort oliven, parmaskinke strimlet tynt, tomater i syltynne skiver og fresk basilikum og litt roccula.

Del pizzadeigen i to emner. Bak de ut og legg på to brett som er dekket med bakepapir. Fordel pizzasausen på begge. Strø på reven mozzarellaost og legg på oliven, tomater, parmaskinke og basilikum. 
Stek pizzaen i 10 minutter på 20 grader på nederste rille i stekeovnen. Legg den over på rist i 1 minutt når den er ferdig. Strø over litt roccola og server.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene