30. september 2014
29. september 2014
Plomme og Rosin Chutney
Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes.
Plommechutney smaker himmelsk til en godt moden Brie, til viltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun.
28. september 2014
27. september 2014
Lune hveteboller med vaniljekrem og plommer.
Vi feirer den vakre høsten, med deilige, syndige, vakre, lune hveteboller fylt med vaniljekrem og plommer. Plommene smaker alltid best når du spiser de rett fra treet men de er fantastiske til så mange andre ting også. Fruktkjøttet på plommen er saftig og aromatisk, og passer derfor perfekt som fyll til boller.
Betechips
Det er fantastisk, å
ta seg tid til å leve av naturens gang. Nå er betene på sitt allerbeste i
åkeren, og i store mengder. For en fantastisk sommer vi har hatt og for
en avling, det bugner i vår flotte andelsåker.Det er bare å lene seg
tilbake og ta inn over oss denne overflod og skjønnhet som disse
seinsommermånedene rommer.
Potetgullchips kjenner vi alle til, mindre kjent er chips laget av beter. Jeg har laget chips av polkabeter, røde og gule beter, samt vinterreddik.
Resultataet var en deilig overraskelse. Betene ble sprø og fine og hadde en deilig sødme.
Potetgullchips kjenner vi alle til, mindre kjent er chips laget av beter. Jeg har laget chips av polkabeter, røde og gule beter, samt vinterreddik.
Resultataet var en deilig overraskelse. Betene ble sprø og fine og hadde en deilig sødme.
26. september 2014
25. september 2014
Fårikål
Høsten er fårikåltid. Og siste torsdag i september hvert
år feires fårikålens ofisielle festdag, i regi av opplysningskontoret for kjøtt. På 1970-tallet ble
fårikålen av Nitimens lyttere kåret til Norges nasjonalrett.
Kok en stor kjele med like mye hodekål
som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.
24. september 2014
Chili Crab a la Singapore
Chili krabbe er en sjømat oppskrift som kommer opprinnelig fra Singapore. Den ble til i 1950 av Singapore kokk, Cher Yam Tian med ektemannen Lim Choon Ngee. Paret kjøpte Palm Beach Seafood Restaurant på Upper East Coast Road (nær dagens East Coast Seafood Centre.) Krabbene som ofte blir brukt er kokt i en semi-tykk, søt og krydret tomat og chili basert saus. Du finner disse krabbene overalt i Singapore, på malaysisk og Singapore sjømat gateboder, kopi tiams eller restauranter. Til tross for navnet, er chili krabbe ikke en veldig krydret rett.
Min favoritt Chili Crab restaurant er Jumbo. Jumbo er Singapores hjemmelaget sjømatrestaurant som har vunnet flere priser for sin Chili Crab. Gruppen ble etablert i 1987 med sin første restaurant som ligger i den populære østkysten Seafood Centre, som er en favoritt, gruppen har i dag seks restauranter i Singapore.
23. september 2014
20. september 2014
Vårruller
Vårruller er enkelt, billig og supergodt!
Passer ypperlig til den som prøver å unngå industruell ferdigmat, som inneholder mengder med transfett, salt og tomme kalorier. Lag dobbel porsjon og legg i fryseren. Lett å ta du ut når du innimellom har behov for et raskt måltid.
Denne porsjonen rekker til 40 vårruller og det er antallet rispapir som er i pakken.
Passer ypperlig til den som prøver å unngå industruell ferdigmat, som inneholder mengder med transfett, salt og tomme kalorier. Lag dobbel porsjon og legg i fryseren. Lett å ta du ut når du innimellom har behov for et raskt måltid.
Denne porsjonen rekker til 40 vårruller og det er antallet rispapir som er i pakken.
19. september 2014
Himmelsk grønnkålpesto
Etter flere år som andelshaver i andelsgårder, har jeg i år oppdaget grønnkålen, for en fantastisk grønnsak. Ikke bare smaker den godt, men den er stappfull av antioksidanter, kalsium, jern, A- C- vitaminer og fiber samt at det er bevist at den virker hemmende på veksten av kreftceller.
Kan det bedre bli?
Pestoens opprinnelse sies å være fra Asia eller Afrika, men det var i Liguria i Nord-Italia produktet ble utviklet til den pestoen du i dag får servert over hele verden.
Den tidligste anvendelsen av pesto man kjenner er minestronesuppe med pesto. Det fikk sjømenn i Genova servert når de kom hjem fra sine seilaser.
Men pesto kan lages på så mange måter og her kommer min oppskrift på grønnkålpesto.
Kan det bedre bli?
Pestoens opprinnelse sies å være fra Asia eller Afrika, men det var i Liguria i Nord-Italia produktet ble utviklet til den pestoen du i dag får servert over hele verden.
Den tidligste anvendelsen av pesto man kjenner er minestronesuppe med pesto. Det fikk sjømenn i Genova servert når de kom hjem fra sine seilaser.
Men pesto kan lages på så mange måter og her kommer min oppskrift på grønnkålpesto.
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Norges beste eplekake, med rørosrømme.
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...
De mest populære innleggene
-
Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og l...
-
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å...
-
Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han re...
-
Sommeren i Norge har i år vært et trist kapittel. Jeg kan vel trygt si at vi har regnet bort. På østlandet har det vært like vått ...
-
Pavlova er en superenkel kake å lage, som alle kan få til. Den ser fantastisk ut og den smelter på tungen, en suksess i hvert se...
-
Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig næring...
-
I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om je...