5. juli 2015

Fromasjkake med jordbær


Den perfekte kake, i sommervarmen.




Tekst og foto: Eva Rinker

Til 6-8 personer.
Deilig frisk kake som smaker godt i sommervarmen. Fin å ta med seg til hageselskapet, eller til å invitere naboen over, til en ettermiddagskaffe.

1 pakke sitrongele
1 pakke bringebærgele
1 putt kremfløte
1 korg jordbær 

Kok opp i to små kaseroller med 2.5 dl vann x 2. Skru av varmen og tilsett en pakke gele i hver kaserolle, og rør til gelepulveret er oppløst. Hell geleblandingene over i to boller, og la de bli kalde.

Når det står å kjølner, vask og rens jordbærene. Del de opp i skiver og fordel de i en springform på 24 cm i diameter.

Pisk fløten stiv til krem. Fordel kremen i de to bollene med kald gele og rør blandingen lett sammen.

Hell først bringebærgeleen over jordbærene, deretter sitrongeleen. 
Sett formen til kjøling i kjøleskapet i to timer og vips, så er kaken ferdig.

Pynt med jordbær eller friske roser og nyt kaken. Denne er ferskvare og bør spises samme dag, den er ikke like god dagen etterpå.


Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene