Den perfekte kake, i sommervarmen.
Tekst og foto: Eva Rinker
Til 6-8 personer.
Deilig frisk kake som smaker godt i sommervarmen. Fin å ta med seg til hageselskapet, eller til å invitere naboen over, til en ettermiddagskaffe.
1 pakke sitrongele
1 pakke bringebærgele
1 putt kremfløte
1 korg jordbær
Kok opp i to små kaseroller med 2.5 dl vann x 2. Skru av varmen og tilsett en pakke gele i hver kaserolle, og rør til gelepulveret er oppløst. Hell geleblandingene over i to boller, og la de bli kalde.
Når det står å kjølner, vask og rens jordbærene. Del de opp i skiver og fordel de i en springform på 24 cm i diameter.
Pisk fløten stiv til krem. Fordel kremen i de to bollene med kald gele og rør blandingen lett sammen.
Hell først bringebærgeleen over jordbærene, deretter sitrongeleen.
Sett formen til kjøling i kjøleskapet i to timer og vips, så er kaken ferdig.
Pynt med jordbær eller friske roser og nyt kaken. Denne er ferskvare og bør spises samme dag, den er ikke like god dagen etterpå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar