6. juli 2015

Himmelsk roccula og valnøttpesto


Ordet pesto kommer av pestare, som betyr å knuse eller banke på italiensk. 

Den mest kjente pestoen er laget av basilikum, og parmesan (eller saumelksosten pecorino), pinnekjerner og olivenolje, men man kan lage pesto av nesten hva som helst. 

Denne varianten er med roccula og valnøtter.


Tekst og foto: Eva Rinker


Oppskriften gir omtrent to desiliter pesto.

Middagen er ferdig i en fei med pesto i kjøleskapet. Rør pesto inn i nykokt pasta og riv over parmesan. Enkelt og godt.

2 dl rocculablader
2 fedd hvitløk
1 dl valnøtter
3 ss revet parmesan
1 ts salt
1 dl god olivenolje
1 ts salt
noen dråper sitronsaft

Tilsett alt i en kjøkkenmaskin, og kjør på høy hastighet til du får en blank og fin krem av pesto. Om du ikke har en liten kjøkkenmaskin kan du bruke stavmikser. Det gjør samme nytten!

Smak til med salt og en dæsj sitronsaft.










Smaker himmelsk til all sommermat og spesielt godt på ferskt brød! 

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene