Her er tipsene til hvordan du kan tilberede ovnsbakte lammeskanker - som er noe av det mest smakfulle kjøttet på lammene. Disse skankene steker seg selv i stekeoven, litt tid tar det riktig nok, men resultatet blir en herlig smaksbombe.
Tekst og foto: Eva Rinker
Du trenger
4 stk lammeskanker
1 ss olivenolje
2 ss smør
salt og pepper
3 gulrøtter, kuttet i terninger
1 stk sellerirot, kuttet i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
1 dl eplecider
1 boks hermetiske finhakkede tomater
2 dl rødvin
2 dl god kraft eller buljong
1 ts fersk timian, finhakket
100 gram kantareller
persille
Varm opp en stekepanne og tilsett oljen og smøret. Stek skankene slik at de får en fin stekeskorpe rundt det hele. Krydre de med salt og pepper underveis.
Ta skankene ut av gryten og tilsett gulrøtter, sellerirot, hvitløk, løk og fres de i 2-3 minutter til løken er blitt myk og blank. Tilsett så de hermetiske tomatene, rødvin, kraft og timian og de stekte skankene.
Sett lokk på gryten eller dekk med aluminiumsfolie, og sett den inn i ovnen. Stek skankene på 140 grader i omtrent tre timer, til skankene er møre.
Hjemmelaget potetstappe
700 gram poteter
3 dl fløte eller melk
4 ss smør
salt, pepper og muskatnøtt
Stek kantarellene i litt smør.
Anrett lamme-skanken på toppen av potetpureen og fordel saus, grønnsaker, og kantareller omkring. Dryss litt finhakket persille over før servering.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar