11. februar 2016

Lammeskanker som smelter på tungen.



Her er tipsene til hvordan du kan tilberede ovnsbakte lammeskanker - som er noe av det mest smakfulle kjøttet på lammene. Disse skankene steker seg selv i stekeoven, litt tid tar det riktig nok, men resultatet blir en herlig smaksbombe.


Tekst og foto: Eva Rinker


Du trenger 

4 stk lammeskanker
1 ss olivenolje
2 ss smør
salt og pepper

3 gulrøtter, kuttet i terninger
1 stk sellerirot, kuttet i terninger 
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket 
1 dl eplecider
1 boks hermetiske finhakkede tomater
2 dl rødvin
2 dl god kraft eller buljong 
1 ts fersk timian, finhakket
100 gram kantareller 
persille

Varm opp en stekepanne og tilsett oljen og smøret. Stek skankene slik at de får en fin stekeskorpe rundt det hele. Krydre de med salt og pepper underveis.
Ta skankene ut av gryten og tilsett gulrøtter, sellerirot, hvitløk, løk og fres de i 2-3 minutter til løken er blitt myk og blank. Tilsett så de hermetiske tomatene, rødvin, kraft og timian og de stekte skankene. 
Sett lokk på gryten eller dekk med aluminiumsfolie, og sett den inn i ovnen. Stek skankene på 140 grader i omtrent tre timer, til skankene er møre.


Hjemmelaget potetstappe

700 gram poteter 
3 dl fløte eller melk
4 ss smør 
salt, pepper og muskatnøtt 

Kok potetene møre før de knuses med en moser. Rør fløte og smør godt inn i pureen. Smak til med salt og pepper.

Stek kantarellene i litt smør.

Anrett lamme-skanken på toppen av potetpureen og fordel saus, grønnsaker, og kantareller omkring. Dryss litt finhakket persille over før servering.



Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene