22. januar 2012

Petit Lasagna



Muffinsformen som jeg kjøpte meg for mange år siden får stadig nye bruksområder her i huset.
 Ikke lenger bare til muffins, jeg har oppdaget at det meste kan lages i små størrelser. 
Små muffins, små macaroni & cheese, små omeletter og små frittala er bare noen av bruksområdene. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Her er oppskriften på små lekre lasagne, perfekt på en buffet, et tapasbord eller som et innslag på jentekvelden.



Til 12 mini lasagne trenger du:

Kjøttsaus

    400 gram karbonadedeig
  • 1 finhakket løk
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 boks grovhakkede tomater 
  • 1 lite glass tomatpurè
  • 1 dl vann
  • 2 stilker finhakket selleristang
  • 1/2 dl finhakket persille
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket majoram
  • 1 ts tørket estragon
  • 1 laubærblad
  • 1 klype malt kanel
  • 1 ts salt 
  • 1/2 ts grovmalt sort pepper
Varm opp oljen i en kasserolle og tilsett kjøttdeig, løk og hvitløk. Stek til løken er myk og tilsett så resten av ingrediensene. La tomatsausen stå å putre og koke i tre til fire timer. Da får du en intens tykk mørk tomatsmak med god sødme.



Ostesausen

  • 2 ss margarin
  • 1 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • 1 klype muskattnøtt
  • 3 dl cottage cheese
  • 3 ss reven parmesan
  • salt og hvit pepper
Smelt margarin og tilsett hvetemel. Spe med melken og rør til en klumpefri saus. Så tilsetter du cottage cheese, parmesan og muskatt, og smak til med salt og hvit pepper. La sausen småkoke på svak varme et par minutter.

Så trenger du en pakke rispapir og revet mozarella.




Fremgangsmåte
 
Legg rispapiret mellom to våte håndklær så løsner papirene fra hverandre og det blir lett å ta av ett og ett. 
Ha en dråpe olivenolje i hver form og pensle oljen utover formen lett. 
Del et rispapir i fire deler og begynn med å legge et rispapir i formen. Så legger du i en ss med ostesaus og en ss med kjøttsaus.
 Legg så i et nytt rispapir men pass på å legg det sånn at du får en stjerneform av rispapiret i endene som stikker ut på toppen.
Så legger du i et ss med ostesaus en ss med kjøttsaus og litt reven mozarella på toppen. 
Det samme gjør du med de neste 11 mini lasagne.




Sett brettet med lasagne på rist nest nederst i stekeovnen og stek de på 180 grader i ca: 30 minutter eller til rispapiret har fått en fin gyllen farge. 
Det er viktig å steke lasagne lenge nok ellers har de lett for å revne i bunnen.




Server med en frisk salat og brød etter smak.

Vel bekomme!

3 kommentarer:

Fifi sa...

Naaaajs :)

Anonym sa...

I dο considеr all of the cοncеptѕ you've presented for your post. They're νeгy cοnѵincing and сan certаinly
worκ. Still, the poѕtѕ are too quick foг nοvicеs.
May just you please lengthen them a little from next time?

Thank you fοr the post.
Also visit my blog post ; mini notebooks

Evas kjøkken sa...

Hello and thanks for the constructive feedback! I'll get better at explaining my recipes in detail.
Like your site! :)

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene