20. januar 2015

Cæsarsalat

Cæsarsalat ble skapt av to italienske brødre i Tijuana, Mexico, i begynnelsen av forrige århundre. Idag er den en av verdens mest berømte salater, og serveres verden over, som en klassiker.


SALATEN
  • 4 stk kyllingfileer
  • 1 pk bacon i terninger
  • 1 stk romanosalatsalat (eller blandet salat, som jeg har brukt i denne)
  • 1 modnen avocado i terninger
  • parmesan
  • sylteagurk

Pensle kyllingfiletene med olje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingen først på skinnsiden til skinnet blir helt sprøtt. Snu kyllingen og grill til fileten er gjennomstekt. Legg bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek det gyllent og sprøtt i ovn ved 190 grader. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir og knekk det opp i mindre biter. Skjær avokado i terninger. Bland salat, dressing, avocado, krutonger og tynne skiver parmesanost. Legg på kylling og bacon, avslutt med litt kvernet sort pepper.



BRØDKRUTONGER
  • 4 skiver formbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk

    Stek brøterningene og hvitløkssfedd i olivenolje og smør, på middels varme, til de er gyldne. Legg brødterningene over på et kjøkkenpapir og la fettet som er til overs, trekke inn i papiret. Kast hvitløken.
     




DRESSING
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ansjosfileter
  • 2 eggeplommer
  • 1/2 ts sennep
  • 1 stk lime, saften
  • 1 1/2 dl olivenolje
  • 3 ss reven fersk parmesan  
  •  1/2 ts sort pepper, nykvernet
  • salt
Finhakk hvitløk og ansjos, eller knus det sammen i en morter. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, hvitløk og limesaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med pepper og litt salt.


Hjertesalat eller isbergsalat kan også brukes. Mye kan blandes i en Cæsarsalat, f.eks. tomat, oliven, tunfisk, hardkokte egg, grillede store reker eller sprøstekt spekeskinke.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene