Kebab er en tyrkisk matrett som betyr
"grillet kjøtt" Matretten oppsto under tyrkenes krigstokter spesielt da
de som normader var innblandet i stammekriger. Det var vanlig at
krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet sitt og stekte dem over åpen
ild. Opprinnelig ble det brukt får eller lammekjøtt, i dag brukes det
også oksekjøtt. Det er normalt å marinere kjøttet i olge, hvitløk og
krydder. Matretten serveres ofte med bulgur. Når den serveres på
gatekjøkken serveres den ofte med pitabrød, kebabdressing og salat.
DU TRENGER
Spises med pitabrød, salat, rødløk, tomat og dressing.
Vel bekomme!
DU TRENGER
600 gram kjøttdeig, okse, lam, eller en blanding av de to
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ss finhakket koriander
1 ss garam masala
1 ts hot karri
1 ts spisskummin
2 ts salt
1 egg
1/2 dl vann
Bland
kjøttdeig med finhakket hvitløk og raspet løk. Tilsett alle krydderene
og bland de godt inn i deigen. Spe med egg og vann til du får en smidig
og glatt røre. Form ovale kjøttboller som en halv banan og stek dem i
stekepanne eller på grillen.
Spises med pitabrød, salat, rødløk, tomat og dressing.
Youghurt-Mintdressing:
3 dl youghurt naturell
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts malt chili
1 ts garam masala
2 ss hakket mint
Bland
sammen alle ingrediensene og smak til. La den gjerne stå kaldt et par
timer før du tilbereder måltidet, sånn at alle de gode smakene kommer
til sin rett.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar