5. november 2014

Velkrydret Kebab med yougurt- og mintdressing

Kebab er en tyrkisk matrett som betyr "grillet kjøtt" Matretten oppsto under tyrkenes krigstokter spesielt da de som normader var innblandet i stammekriger. Det var vanlig at krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet sitt og stekte dem over åpen ild. Opprinnelig ble det brukt får eller lammekjøtt, i dag brukes det også oksekjøtt. Det er normalt å marinere kjøttet i olge, hvitløk og krydder. Matretten serveres ofte med bulgur. Når den serveres på gatekjøkken serveres den ofte med pitabrød, kebabdressing og salat.

 


DU TRENGER

600 gram kjøttdeig, okse, lam, eller en blanding av de to 
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ss finhakket koriander
1 ss garam masala
1 ts hot karri
1 ts spisskummin
2 ts salt 
1 egg 
1/2 dl vann

Bland kjøttdeig med finhakket hvitløk og raspet løk. Tilsett alle krydderene og bland de godt inn i deigen. Spe med egg og vann til du får en smidig og glatt røre. Form ovale kjøttboller som en halv banan og stek dem i stekepanne eller på grillen.

   
 Spises med pitabrød, salat, rødløk, tomat og dressing.


Youghurt-Mintdressing:

3 dl youghurt naturell
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ss sitronsaft 
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts malt chili
1 ts garam masala
2 ss hakket mint

Bland sammen alle ingrediensene og smak til. La den gjerne stå  kaldt et par timer før du tilbereder måltidet, sånn at alle de gode smakene kommer til sin rett.



Vel bekomme!












Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene